Skocz do zawartości
Gość Rocca

Help!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam cholernie wielki problem... :cry: Potrzebuje odzyskac dane z tego dysku... A dysk odmowil posluszenstwa... Chyba padla elektronika, bo nie startuje... ;[ Poradzcie cos... To dysk mojej dziewczyny, a miala tam ogromna liczbe potrzebnych danych... Co mam robic? Help... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może poszukaj samej elektroniki na Allegro  :?  Albo oddaj go do jakiejś firmy odzyskującej dane jeśli są takie ważne.

1671792[/snapback]

Allegro - w sumie dobry pomysł! Co do firm odzyskujących dane, to pewnie koszty są duże... Te dane mają dla niej ogromną wartość... Wartość, jak by to ująć... Sentymentalną... Tak, to dobre określenie... Od kilku lat, odkąd postawiłem jej system, zbierała tam wszystko, co dla niej bardzo ważne, a teraz wszystko szlag trafił... Nie wnikając o co tak dokładnie chodzi... Bardzo mocno przeżyła, ze dysk po prostu PADŁ... Chcę jej pomóc i jakimś sposobem odzyskać te dane...

Edytowane przez CH3RRY-JU!C3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposob niekonwencjonalny:

Odlacz twardziela, wloz na pol godziny do lodowki, podlacz i zgraj z niego dane.

Nie gwarantuje ze to zadziala, ale na bank nie uszkodzisz w ten sposob dysku wiec chyba warto sprobowac.

PS. Nie smiejcie sie - sam kumpla wysmialem jak mi powiedzial o takim sposobie, a potem on sie smial ze mnie jak to zadzialalo.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi