Skocz do zawartości
kecoj

Otoczenie Sieciowe W Lan Za Routerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w domu internet dostarczany po lanie. Zwykła osiedlowa, duża sieć. Kupiłem router i podłączyłem 2 kompy. Przekierowałem sobie porty jakie i gdzie chciałem - ale nie wiem jakie porty odpowiadają za otoczenie sieciowe - mam na mysli to, że jak nie było routera, to jak klikałem na otoczenie sieciowe - wyświetlały mi się grupy robocze, dostępne kompy - wiadomo co... Router stanowi barierę dla tego - ale chce przekierowac odpowiednie porty na jednego koma... (ponoć są to 136-139 tcp i 445 tcp)

Tylko jakie porty - pomocy! :mur: :mur: :mur:

Z góry dzięki jeśli ktoś będzie łaskawy mi podać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

137udp 138udp 139tcp 445tcp

1672141[/snapback]

Dzięki za odpowiedź - wpisałem w opcjach roytera - udostępniłem te porty, ale otoczenie sieciowe nie jest nadal widoczne, próbowałem nawet skonfigurowac od nowa siec... Ale nic z tego... Ktoś ma pomysł dlaczego - będę wdzięczny za odpowiedź...

A zauwżyłem, że w sieci zewnętrznehj jest inna maska podsieci - jest tam 255.255.254.0 a na routerze ustawiłem 255.255.255.0 ??? Może to ma jakiś związek?

Edytowane przez kecoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi