Skocz do zawartości
cyaneck

Brak Obrazu Podczas Odtwarzania Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem naped DVD. Chciałem obejrzeć film i pojawił sie problem: nie ma obrazu tylko dźwięk.

Korzystam z Power DVD 5.0 (zainstalowałem do niego Patch'a)

Myślałem że może kodeków nie mam wiec instalowałem różne pakiety z Mpeg2 i wciaż nic(może znacie jakies rewelacyjne kodeki?).

Być moze jest to tez powiązane z innym problemem a mianowicie nie mam równiez obrazu gdy ogladam TV z Winampa tylko dźwięk słychać.

Może mam cos namiesznae w systemie... Jedyne co robiłem to wyłączyłem kilka usług w win XP i uzywałem programu Xp Antispy(równiez wyłącza usługi i tym podobne).Usługi juz ustawiem tak jak ma kumpel któremu chodza filmy DVD ale nie pomogło.

Usługi konfigurowałem wg opisu na jednej stroce tak samo jak na starym systemie i wtedy obraz tv z Winampa miałem dopiero teraz na swieżym systemie nie ma obrazu.Wydaje mi zie że brak obrazu w Winampie i DVD mają podobną przyczynę

Poradźcie co mam zrobic żeby obraz ruszył...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po ciezkiej wlace znalazłem przyczynę problemu: sterowniki do karty graficznej były nowe ale nie oryginalne - nie udostepniła ich ani NVidia ani Microstar (grafikę mam z MSI) i nie były po prostu stabilne

Terazm mam originalne z MSI, starsze i działa wszystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi