Skocz do zawartości
maraslas

Pamięć Ram Się Nie Kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy :sad: !!!

Kupiłem kości 2x512 MB Geil`a i okazało się, że się wogóle nie chcą kręcić!!!

Poprzednio miałem też Geila 512 i kręcił się bardzo mocno. Nowe wcale

Nie wiem dlaczego tak jest

Stare kości miały kody : 5123200 BSC

Nowe : 5123200 B

Stara była jedna i podkręcałem kompa z 2800+ na 3400+ bez problemu . Nowa nawet nie ruszy na 3000+ !!!!!!!!!!!!

Kręciłem za pomocą częstotliwości szyny CPU!!!

Athlon 64 2800+

Gigabyte K8NS

Gainwadr PP/Ultra 1960 xp GS!

1 GB Geil cl 2,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 to normalne,zę kosci 1gb właściwie sie nie ktręćą-tak już jest. Po 2 jaki problem zmienić dzielnik pamieci na wyższy czyli np ustawić je na 133 i podgonić podkręcajac szyne proca?  Nie wiem w czym problem  :huh:

1672769[/snapback]

On ma 2x512 a nie jedną kość 1GB czytaj dokładniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 x 512 mB

Ale problem w tym ze wcześnij miałem 512 Mb Geila o kodach 5123200 BSC i kręcił się jak głupi.

A teraz nawet jak wkładam jedną nową 512Mb o kodzie 5123200 B to nic a nic się nie kręci!!!

nawet jak wkładam jedną niby taką samą kość jak miałem kiedyś!!!

Nie wiem o ci chodzi.

Komp ten sam! zasilacz ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przed wczoraj też kupiłem geile 2x512, cl 2,5, specjalnie dopłaciłem więcej (i to sporo bo miałem tanio kingstony) bo czytałem ze te pamięci się dobrze kręcą. tymczasem HT 210, 2,5-3-3-8, przechodzą memetesta86+ przy 215 już kurde wywala tysiące błędów (przy około 40%), zmiana napięcia nic nie daje, ja się na tym jeszcze nie zbyt dobrze znam i może coś z timingami popierdzieliłem.. może za mało zmiejszyłem... ale przyznam szczerze że jestem dość mocno wkurzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maraslas mam ten sam problem i te same Geile , luknij mój post niżej troche.Ale co zauważyłem duże nzczenie maja taimingi np. na cl2.5-3-3-8 wycignełem fsb 200 , a na cl2.5-4-3-10 mam fsb 222 i to narazie max, nie moge pujść wyżej, wywala mi w preme nawet na napieciu 2.8V . Znalazłeś u siebie może jakieś lepsze taimingi ? potestowałbym u siebie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi