kaamilo Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Witam Od niedawna jestem posiadaczem Canoa a510 . Poszukuje jakiegoś programu który automatycznie wstawi date i czas na zdjęcie pobierając sobie te dane z EXIF. Znam dość dobrze photoshopa ale wykonanie tego w nim jest dość czasochłonne i na kilkudziesięciu zdjęciach zabrałoby to zbyt wiele czasu. Oczywiście jest taka funkcja w aparacie ale robi on to tylko w rozdzielczości 1600 x 1200 pozbawiając mnie możliwości dokładnego wykadrowania zdjęcia na komputerze. Miałem nadzieje że taka funkcja znajduje się w ACDSee ,ale jednak tam tego nie ma, fajnie też by było gdyby taki programik mógłby to zrobić automatycznie na większej ilości zdjęć. Nieznalazłem takiej funkcji też w Adobe Photoshop Album. Prosze was o pomoc, mam nadzieje że ktoś będzie miał dla mnie rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Irfanview tez ma taka opcje. Loknij tam. Edytowane 28 Września 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamilo Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Znalazłem jeszcze jeden programik, całkiem fajny - betterjpeg . Ma możliwość tworzenia tekstu z funkcją outline (np. białe litery, czarna obwódka), no i co jest dość ważne zapisuje zdjęcia nie pogarszając ich jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...