Idaho Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) No właśnie jak w temacie. Płyta to podstawowe P2B (bez żadnych dodatkowych literek) na BX . Max mnożnik z manuala to 8x, max magistrla to 150Mhz. Oba te ustawia sie recznie poprzez zworki. Na allegro znalazłem oferty typu Tualatin 1300Mhz na każdą płytę z przejściówką zmieniająca napięcie na proca. I teraz pytanko jeśli mam max mnożnik 8x to jakim cudem odpali mi sie tualatin 1000, 1200, czy 1300? Pomijam już tutaj magistralę, i napięcie. Może ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem, bądź zetknął sie z takowym. Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Idaho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) polecam odwiedzienie www.asus.com --> support. jest tam dział 'odbierania' procesora do płyty i płyty do proca. link - musisz tylko wybtac w/g płyt, własciwe gniazdo i model płyty Edytowane 29 Września 2005 przez Ganeon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Byłem , widziałem ... z tego wynika że max co da sie włożyć to 900. I tu pytanko moja płyta obsłuży max mnożnik 8x, czy to wynika z tego że celerony PII, PIII miały zablokowany mnożnik i można je wkładać nie zważając na mnożnik? Co sie dzieje jeżeli procesor o wyższym mnożniku włożymy do płyty w której np: przez pomyłkę ustawimy mnożnik niższy? A odnosząc to do mojej płyty głównej załóżmy że włożę tą 900 na FSB 100 - ona wymago mnożnika 9x a ja mam 8x to ta 900 nie będzie zwracać na to uwagi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu424242 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 max procesor w tę płytę to Celeron lub PIII 11x100=1100 , posiadam tę płytę z Celeronem 1100Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 No właśnie jak w temacie. Płyta to podstawowe P2B (bez żadnych dodatkowych literek) na BX . Max mnożnik z manuala to 8x, max magistrla to 150Mhz. Oba te ustawia sie recznie poprzez zworki. Na allegro znalazłem oferty typu Tualatin 1300Mhz na każdą płytę z przejściówką zmieniająca napięcie na proca. I teraz pytanko jeśli mam max mnożnik 8x to jakim cudem odpali mi sie tualatin 1000, 1200, czy 1300? Pomijam już tutaj magistralę, i napięcie. Może ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem, bądź zetknął sie z takowym. masz 1.1 czy 1.10? co do mnożnika - w tych celeronakch był on ustawiony na stałe tak skutecznie, że działał nawet na płytach, które oficjalnie nie potrafiły obsłużyć takiego mnożnika. reasumując - wogóle nie przejmuj się mnożnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InTeLoUtSiDe Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 masz 1.1 czy 1.10? co do mnożnika - w tych celeronakch był on ustawiony na stałe tak skutecznie, że działał nawet na płytach, które oficjalnie nie potrafiły obsłużyć takiego mnożnika. reasumując - wogóle nie przejmuj się mnożnikiem. Witam, ja właśnie mam wersje 1.10, nie oriętujecie się jaki mogę maksymalnie procesor włożyć ( PIII, ewentualnie celeron) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...