McBenner Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Byc moze ktos zauwazyl, ostatnio czesto zmienialem podpisy, gdyz, zmienial sie tam moj wynik w 3dmarku. Ostatnio osiagnalem ponad 7,4 tys co uwazam za zajebisty wynik jak na durona i sdr. Jak tego osiagnalem :-), oto jest pytanie :-). Wiec po pierwsze, zamontowalem wiatrak na pamieciach na karcie graficznej (co prawda tylko z jednej strony bo z drugiej trudno go zamontowac), co pozwolilo mi na podbicie taktowania pamieci z 285.8 na 294.8. Co prawda bylo troszeczke artefaktow, ale na tyle malo ze przechodzil 3dmarka na spoko bez zadnych totalnych bledow grafiki. Jedynie jakies pojedyncze artefakty. Drugim elementem przyspieszenia komputera bylo ustawienie w sterownikach jakosci obrazu na minimum. Trzecie bylo to co najciekawsze :-), otworzylem okno, i wylaczylem kaloryfer. W pokoju zrobilo sie stosunkowo chlodno. Ciezko powiedziec ale okolo 15 stopni. Nastepnie, podkrecilem procka. Najwiecej szedl na 9.5 x 141 czyli jakies 1343 mhz :-). Jak widzicie w podpisie mam teraz 7400 pkt a jeszcze miesiac temu mialem 6400 :-). Tym niemniej, nie bede teraz pracowal na otwartym oknie i wylaczonym kaloryferze oraz wlaczonym na 12 V wiatraku na ramach grafiki, ale ciekawe jest ile mozna maxymalnie wyciagnac ze swojego kompa. Mysle ze jak na mojego to juz max. Ale gdyby cos mi sie jeszcze udalo wiecej, dam znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 dobrze. gratuluje. z tym oknem to przesadziles :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 kiedys zrobilem to samo Okno otwarte, kaloryfer zakrecony, buda otwarta, Volcano na HIGH i nie mozna wytrzymac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 I jakie wyniki osiagnales, ile wiecej OC? Ile w 3dmarku w stosnku do tego co bylo wczesniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 duzo wiecej. Jakies 12% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Niestety taka zabawa okazala sie niebezpieczna :( Kumpel namowil mnie na zalozenie na pamiatki karcioszki radiatory. OC pamieci ladnie podskoczylo. Cieszylem sie 2 dni. GF is dead :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Nimniejszym chciałem pogratulować ci Krzysiu ( Mc Benner) -dopiołeś swego. A przy okazji grate THX dla ciebie za pomoc przy odblokowaniu mnoznika !!! Teraz musimy jescze popracować nad opcją 1700@2100... Pozdrowienia dla wszystkich - jescze raz dzięki Krzyś. jesteś wielki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 nie jest to rekord swiata :twisted: ale robi wrazenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 No to niezle GRATULACJE... U mnie tez szykuje sie mala zmiana... w drodze jest Sapphire Radeon 8500 275@275 (nie wiem jak pamieci - na 90% Hynix... nie wiem jak czas dostepu) a takze WC z CPC... No i mam w planach troche z tego wyciagnac :) na Titanie i GF2 Pro komp przechodzil 3D Marka na 1496, na wiecej sie resetowal... do tego WC mam zamiar zamontowac chlodnice, i calkiem mozliwe ze do obiegu puszcze borygo i wystawie chlodnice na balkon :D Na zime :D Wiec mam nadzieje na 1533, albo troche wiecej. Grafa podobno kreci sie na 310/300 bez dodatkowego chlodzenia wiec tez z niej cos wyciagne... Jak myslicie ile 3D Markoof moge uzyskac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Bonzo, nie ma sprawy. A tak btw, moze ktos wie czy zasilacz moze miec znaczocy wplyw na zwisy? Athlon 1700@2100 przechodzi 3dmarka ale w 2 przejsciu juz sie wiesza. Tak samo w 2000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 jakies 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Bonzo, nie ma sprawy. A tak btw, moze ktos wie czy zasilacz moze miec znaczocy wplyw na zwisy? Oczywiscie ! Zwlaszcza ze podkrecony sprzet konsumuje wiecej mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...