kris765 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Dostane takie cieńki wentylator ? i jeszcze jedna rzecz zeby miał taki wtyk jak ten szukałem na allegro ale jakos albo gruby albo inny wtyk gdzie szukać ? zeby nie drogo było drugie pytanie czy by sie dało pzrerobic taki wtyk jak an tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64476231 na ten z fotki ? jesli tak czy jest jaksi opis an forum ? ( szukałem ale nei wiem zabardzo pdo jakim hasłem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Wszystko sie da :) Odcinasz końcówke z kabelkiem 3pin czyli tą z allegro i łączysz ją z tymi kabelkami ooo..może Ci to narysuje ;) lub odwrotnie jak Ty tam chcesz :) ZOBACZ Wtedy masz 2 końcówki :D Edytowane 30 Września 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Zle narysowales... wtyczka 3pin ma 3 kabelki ( coz za przelomowe stwierdzenie ): Zolty - do pomiaru predkosci wentylatora, czerwony - zasilanie +12v, czarny - masa. Wtyczka 4pinowa (taka jak na zdjeciu) Ma 4 kabelki: czerwony - +5v, 2*czarny - masa, zolty - +12v. Aby przerobic 3pin na 4pin: - usuwasz wtyczke - izolujesz zolty kabelek - i masz 3 mozliwosci podlaczenia: a) czerwony do czerwonego, czarny do czarnego - wentylator chodzi na 5v B) czerwony do zoltego, czarny do czarnego - wentylator chodzi na 12v c) czerwony do zoltego, czarny do czerwonego* - wentylator chodzi na 7v w zaleznosci od tego jak podlaczysz mozesz kontrolowac obroty wentylatora. edit: *byla pomylka :) Edytowane 30 Września 2005 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 nie warto odcinac wtyczki, lepiej wyjac pina z wtyczki dolutowac kabelek i wlozyc z powrotem, wtedy mamy dwie wtyczki a) czerwony do czerwonego, czarny do czarnego - wentylator chodzi na 5v cool.gif czerwony do zoltego, czarny do czarnego - wentylator chodzi na 12v c) czerwony do zoltego, czarny do zoltego - wentylator chodzi na 7v hehe ty tez sie pomyliles, powinno byc tak: a) czerwony do czerwonego, czarny do czarnego - wentylator chodzi na 5v cool.gif czerwony do zoltego, czarny do czarnego - wentylator chodzi na 12v c) czerwony do zoltego, czarny do CZERWONEGO - wentylator chodzi na 7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Zle narysowales... :x sory ale ja tak mam i mi działa XDDDDDDDDDDDDDDDD Edytowane 30 Września 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris765 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 dzieki za info wydaje sie proste :) a jak bedzie miał 2 pin to ta sama zasada ? a i gdzie ejszcze by szukac bo fajnie by było ja by miał troszke wicej niz 4 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 jeśli szukasz wentyla 8x8 to możesz kupić np. taki http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9824 tylko troche drogawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 jesli 2pin to nie masz zoltego do izolowania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...