Skocz do zawartości
szyda2

Pomocy Sempron 2500+64 Bit I Jego Napiecia

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam problem chce podkrecic mój procesor i niewiem na jakie taktowanie do jakie napiecie !!!! mam płyte MSI K8 neo na chipsecie nforce3 250 Gb i tego semprona jak w temocie , stabilny zasilacz 350W i 256 ramu na 400 mhz !!! chiałem sie dowiedziec jak dobrze moge i na ile podkrecic ten procesor zeby był stabilny ?????????? :mur:

Edytowane przez szyda2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam problem chce podkrecic mój procesor i niewiem na jakie taktowanie do jakie napiecie !!!! mam płyte MSI K8 neo na chipsecie nforce3 250 Gb  i tego semprona jak w temocie , stabilny zasilacz 350W i 256 ramu na 400 mhz !!! chiałem sie dowiedziec jak dobrze moge i na ile podkrecic ten procesor zeby był stabilny ??????????  :mur:

1677022[/snapback]

Jejq czy ty jeszcze nie wiesz ze w procesorach jest loteria... jesli trafisz na dobrą serie to bedzie sie super kręcił lub trafisz na padake która sie nie bedzie chciala kręcic :/ I polecam FAQ !~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam problem chce podkrecic mój procesor i niewiem na jakie taktowanie do jakie napiecie !!!! mam płyte MSI K8 neo na chipsecie nforce3 250 Gb  i tego semprona jak w temocie , stabilny zasilacz 350W i 256 ramu na 400 mhz !!! chiałem sie dowiedziec jak dobrze moge i na ile podkrecic ten procesor zeby był stabilny ??????????  :mur:

1677022[/snapback]

Podstawy podkręcania znajdziesz tutaj i tutaj,przeczytaj dokładnie.

A tu jest wątek o Twojej mobo gdzie podałem ustawienia Cell Menu (główna zakładka biosu do oc).

Tam pytaj o tematy dotyczące ustawień itp. :wink:

Edit:

Na tej mobo powinno pójść

7x300MHz=2100MHz 1,5V ht x3 dzielnik ram w zależności od jakości pamięci div133 lub 166

Na więcej zbytnio bym nie liczył gdyż max tej mobo to htt 305-315MHz

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi