szyda2 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) czesc mam problem chce podkrecic mój procesor i niewiem na jakie taktowanie do jakie napiecie !!!! mam płyte MSI K8 neo na chipsecie nforce3 250 Gb i tego semprona jak w temocie , stabilny zasilacz 350W i 256 ramu na 400 mhz !!! chiałem sie dowiedziec jak dobrze moge i na ile podkrecic ten procesor zeby był stabilny ?????????? :mur: Edytowane 30 Września 2005 przez szyda2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Może najpierw poczytaj FAQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 czesc mam problem chce podkrecic mój procesor i niewiem na jakie taktowanie do jakie napiecie !!!! mam płyte MSI K8 neo na chipsecie nforce3 250 Gb i tego semprona jak w temocie , stabilny zasilacz 350W i 256 ramu na 400 mhz !!! chiałem sie dowiedziec jak dobrze moge i na ile podkrecic ten procesor zeby był stabilny ?????????? :mur: 1677022[/snapback] Jejq czy ty jeszcze nie wiesz ze w procesorach jest loteria... jesli trafisz na dobrą serie to bedzie sie super kręcił lub trafisz na padake która sie nie bedzie chciala kręcic :/ I polecam FAQ !~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) czesc mam problem chce podkrecic mój procesor i niewiem na jakie taktowanie do jakie napiecie !!!! mam płyte MSI K8 neo na chipsecie nforce3 250 Gb i tego semprona jak w temocie , stabilny zasilacz 350W i 256 ramu na 400 mhz !!! chiałem sie dowiedziec jak dobrze moge i na ile podkrecic ten procesor zeby był stabilny ?????????? :mur: 1677022[/snapback] Podstawy podkręcania znajdziesz tutaj i tutaj,przeczytaj dokładnie. A tu jest wątek o Twojej mobo gdzie podałem ustawienia Cell Menu (główna zakładka biosu do oc). Tam pytaj o tematy dotyczące ustawień itp. :wink: Edit: Na tej mobo powinno pójść 7x300MHz=2100MHz 1,5V ht x3 dzielnik ram w zależności od jakości pamięci div133 lub 166 Na więcej zbytnio bym nie liczył gdyż max tej mobo to htt 305-315MHz Edytowane 30 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 nikt ci nie moze powiedziec jak sie bedzie krecic, musisz to sprobowac empirycznie, pamietaj zebys nie przekraczal Vcore 1.55v i trzymaj temperatury ponizej 50st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...