Qbal Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Mam płytkę epoxa 8KDA3I i po włożeniu semprona 2600+ 64bit wszystko działa ale bios pokazuje procesor jako "AMD hammer Family processor- Model Unknown", zaktualizowałem bios bo myślałem, że był za stary i nic nie pomogło. Po za tym pamięci 2 x 256MB ddr 400 nie chcą chodzić na 400 przy ustawieniu auto i przy wymuszeniu i tak chodzą na 333. Dopiero po przepędzeniu fsb na 260 i wyżej pamięci wchodzą wyżej, ale w nominalu ni hu hu. I o co tu chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 co do wykrywanie procka to wudać epox nie wypuścił jeszcze biosu poprawnie go identyfikujacego-taki to ptroblem,ze ci nazwy nie wyswiwetli? Poza tą drobnostką przecież wszystko będzie działać poprawnie. A co do pamieci- tyeoretycznie przy 2 dwustronncyh kościch sempy i a64 obsłuigują ramki tylko 333. Większosć producentów płyt olała tę specyfikacje i da sie w biosie ustawić ddr400 a widać epox ścisle trzyma sie specyfikacji. Jednak semprona naprawde warto kręcić a wtedy i tak trzeba zjechać z dzielnikiem dla pamieci wiec taki to problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbal Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 czyli sempron 64bit będzie chodził z ddr 400 tylko w tedy jak będzie to 1 dimm ?? jak będzie 2 dimm to już tylko 333 ?? trochę dziwne, no ale skoro tak jest to do ile średnio wytrzymują ramy ddr400, terazmam fsb 8x260 i ram wychodzi 432mhz, wyżej się boję o ram, a płyta chyba nie ma możliwości ustawień fsb/ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 @ Qbal @ Mam tą samą płytke co ty tylko że sempa 2800 64bit i tesh mi pokazuje wszędzie taką samą nazwe jak tobie. Ram mi chodzi na 400 tylko że ja mam w jednej kosci 512 I jeszcze mała prośba mógłbys dać znać na moje gg 3613034 bo mam pare pytań odnosnie płytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...