Skocz do zawartości
Czarek_p

Nagrywarki Lg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Woże sie z zamiarem kupna nagrywarki LG, w/w modelu, i zauwazyłem kilka odmian jednej. Źle to moze okresliłem, no ale jest tak

LG GSA-4163B

LG GSA-4165B

LG GSA-4167B

Wszystkie sie roznią szybkościami zapisu i odczytu ( z regóły niewiele ale...)

ta ostatnia ma predkosc zapisu CD-RW 32x.

2 pytania.

Czy zmienia sie żywotność sprzętu? Dokładniej im wyzsza prędkość zapisu tym szybciej sie zuzyje?

I czym sie roznia DVD z + i z -?? Wiem tylko ze na jedne wepchne z 8 MB wiecej

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żywotność sprzetu się nie zmieni - prędzej płyty mogą zostać źle nagrane.

Co do modeli to 4163B jest sprawdzona - sam ją posiadam - to naprawdę udany model i moim zdaniem jedna z najlepszych nagrywarek na rynku - jej duża zaleta to kultura pracy - jest po prostu bardzo cicha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nagrywarke LG GSA-4167B i się na niej zawiodłem. Miała problemy z nagraniem płyt DVD TDK i Esperanza chodź badziewne Icamy nagrywała bez problemu. Na forum cdrinfo.pl dowiedziałem sie że kilka osób miało też taki problem. Zmieniłem ją na Lite-Ona takiego jak w podpisie bo w sklepie były same LG, chodź chciałem nagrywarke BenQ, ale takiej nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi