Casperek_ Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Witam :) Kiedy nagrywam plytke cd lub dvd to na kompie sie juz nie da nic robic. :sad: Zanim okienko sie zminimalizuje musze czekac 1-2 minuty no chyba ze wczesniej skonczy nagrywac. Podobnie jest podczas kopiowania plikow z jednej partycji na druga lub z plyty na dysk. Po 2 nagrywanie 4gb plikow na plytke dvd predkoscia 8x staremu kompowi zajmowalo 8 minut. Teraz wypala 13 minut jak nie robie nic na kompie, a jak tylko zaczne ruszac myszka to bufor momentalnie spadana i plytka sie nagrywa minimum 16 minut. Mam ten problem odkad dysk i nagrywarka sa w tym kompie (opis konfigu ponizej). Wczesniej na celku 466 wszystko dzialalo bez zadnych problemow. Ma ktos jakies rady co z tym zrobic?? :? Moj aktualny konfig to nagrywarka lg 4163B podpieta jako master na ide1, dysk seagate 120gb ata 100 2mb podpiety jako master na ide0, plyta msi pe-neo2, procek p4 3.0 1mb, ram 256mb 400mhz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Uaktywnij UDMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Jest aktywne UDMA 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 wgraj stery IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Witam :) Kiedy nagrywam plytke cd lub dvd to na kompie sie juz nie da nic robic. :sad: Zanim okienko sie zminimalizuje musze czekac 1-2 minuty no chyba ze wczesniej skonczy nagrywac. Podobnie jest podczas kopiowania plikow z jednej partycji na druga lub z plyty na dysk. Po 2 nagrywanie 4gb plikow na plytke dvd predkoscia 8x staremu kompowi zajmowalo 8 minut. Teraz wypala 13 minut jak nie robie nic na kompie, a jak tylko zaczne ruszac myszka to bufor momentalnie spadana i plytka sie nagrywa minimum 16 minut. Mam ten problem odkad dysk i nagrywarka sa w tym kompie (opis konfigu ponizej). Wczesniej na celku 466 wszystko dzialalo bez zadnych problemow. Ma ktos jakies rady co z tym zrobic?? :? Moj aktualny konfig to nagrywarka lg 4163B podpieta jako master na ide1, dysk seagate 120gb ata 100 2mb podpiety jako master na ide0, plyta msi pe-neo2, procek p4 3.0 1mb, ram 256mb 400mhz ... 1678713[/snapback] Mam dokładnie to samo, jak nagrywam to nic nie da się robić. Nagrywarka również LG4163B komp jak w podpisie. Cholernie mnie to wkurza, ktoś wie co na to poradzić? Podejrzewam u siebie za wolny dysk (Seagate 80GB ATA100) ale czy przez dysk komp może aż tak wolno chodzić podczas nagrywania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 wgraj stery IDE 1679393[/snapback] Stery są oryginalne z WINXP SP2. Wcześniej jak miałem winde bez SP2 wgrywałem najnowsze stery IDE i to nic nie pomagało ale z SP2 to nie wiem. Gdzie znależć najnowsze stery IDE oprócz strony producenta płyty bo tam nie ma nowych. Płyta na INTEL 865PE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 dysk raczej nie jest przyczyna bo ta nagrywarka z dyskiem 120 gb ata100 na starym kompie (celeron 466mhz) na xpeku sp2 (dla takiego kompa win xp to duze wyzwanie) wypalal bez zadnych problemow :) a tutaj tylko zacznie wypalac i amen... kazde ruszenie myszka jeszcze bardziej wydluza nagrywanie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 W jakim programie wypalasz? Płyty z danymi? Obrazy płyt? Podejrzyj obciążenie procka/poziom zapełnienia bufora/ilość miejsca na C:... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...