kamerek Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 potrzebuje zasilacza ktory by dawal na wyjsciu prad zmienny o parametrach 9VAC 1 A, wiem ze mozna przerobic standardowy DC - mam taki universalny przelaczalny 3-12 VDC ale ma 500mA ( mam oryginalny zasilacz ale na 120v 60 HZ 18 W). CZy ten 500 mA mozna przerobic na 1 A i zeby dawal AC prad, tzn wiem ze mozna usunac plytke zeby bylo AC, ale coz natezeniem? Ewentualnie czy ktos zna jakies sklepy netowe z takimi zasilaczami ac/ac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Jak na wyjściu masz mieć prąd zmienny to kup sobie nowy transformator. Takie natężenie i napięcie to koszty zakupy będą niewysokie a tego co masz nie przerobisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgadzam się z przedmówcą. Proponuję zatem (masz do wyboru): TS 10/35, TS 12/10, TS 12/12, TS 15/29 (ten daje trochę więcej, bo 9.4V, ale za to ma większy prąd max, 1.8A) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 a ten parametr 18 W ma w gtym przypadku jakies znaczenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 18[W]=x[A]*9[V] czyli twój zasilacz mia nie 1 a 2 [A] max. A co do transformatorków to fajne są toroidalne (okrągłe :)) - jak masz jakieś dziwne, życzenia nawiną ci jaki chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Czy ty czasem nie zakładasz peltiera na proca ??? jak tak to musisz inny zapodać zasilator ! Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 nie po prostu potrzebuje zasilacz dla urzadzenia do ktorego mam oryginalny o parametrach 120V 60 Hz 18Wa bedzie dzialac teraaz na 220v , a wyjscie ma miec 9VAC 1A , that's it to chyba transformator sieciowy ts 10/35 bedzie najlepszym rozwiazaniem, bo urzadzenie bedzie chodzic non stop - mam nadzieje ze wytrzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 wejdz tutaj i zobacz jakie sa trafa maja spory a wlasciwie duzy wybor i z tego co wiem to zamowia ci cos na zyczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Myśle ,że TS 10/EL 1 (9V 1,2A) będzie lepszy .Nie baw się w przerabianie jakiś uniwersalnych. To zwykle chiński shit . Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 tzn chodzi ci ze dzieki 1,2 A bedzie lepszym rozwiazaniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zasilacz będzie chodził 24/h jak wspomniałeś. Urządzenie pobiera 1 A . Z doświadczenia wiem ,że zasilacze transformatorowe działace na 100 znamionowego obciąrzenia lubią zdymić uzwojenie pierwotne ( nie odrazu ,ale po paru miechach zwłaszcza zamknięte w dusznej obudowie) dlatego dając 20%nadwymiaru spowodujesz ,że będzie sie grzal mniej i w razie jakiegoś krutkotwałego przepięcia nie poleci uzwojenie pierwotne . Przypuszczam ,że jeżeli to urządzenie chodzi non stop to zalerzy ci na pracy bez rzadnych przestojów ( hub , swith , modem transmisyjne itd. ) Pobór mocy będzie taki sam ,straty w rdzeniu są pomijalnie znikome. Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 tak dobrze domyslasz sie! thx za pomoc , teraz lece szukac transformatora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...