Mevius Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) Witam, Obecnie mam obudowę "Mercury Primo" (foto 1, foto 2). Powiem delikatnie że po prawie 2 latach używania denerwuje mnie ;) Jest giętka, ostra, niewygodna, etc. :mur: Dzisiaj przeglądając ofertę komputronika znalazłem coś takiego: Modecom Nice II Jak sądzicie, była by lepsza od mojej obecnej obudowy? Co sądzicie o zasilaczach seryjnie w nich montowanych? (jest również wersja bez zasilacza za ~140zł) Przydała by się również jakaś opinia użytkowników :) Edytowane 2 Października 2005 przez Mevius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Powiem tak miałem stycznośc z kilkoma obudowami tej firmy i w porówaniu z produktami tracer i codegen, to modecom produkuje o wiele lepsze. Po pierwsze ma grubszą blache, dzięki czemu lepiej wytłumia wszystko i nie wpada w rezonanse. Po drugie jest ogólnie lepiej wykończona, np. nie ma ostrych krawędzi. Po trzecie posiada lepszą konstrukcję wewnętrzną (lepsze zagospodarowanie przestrzeni) dzięki czemu jest zapewniony lepszy przepływ powietrza ;] Oczywiście taka buda np. by thermaltake byłaby lepsza od tego modecoma, ale za podobną już cene coś lepszego niż akurat obudowy modecoma chyba nie dostaniesz... Co do zasilaczy to zależy jak trafisz, powiem tak, jeśli na zasilaczu nie ma dużego niebieskiego napisu Feel, to możesz śmiało brać, oczywiście jeśli ma odpowiednią moc ;] Alternatywą jest np. ten zasilacz: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65329665 do tego wentyl kulkowy revoltec i masz dobry a zarazem praktycznie nie słyszalny zasilacz za poniżej 100zł ;p http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=2...id=13&grupa=171 tutaj masz tą obudowe o wiele taniej niż w ktr ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewiatan Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Sorry, że bwię się w archeologa, ale, tak jak wyżej kolega, przeglądałem stronę komputronika :P zobaczyłęm tą budę... Moje pytanie jest takie. Czy ta blacha perforowana na froncie pełni jakąś funkcję(poprawia przepływ powietrza niczym w Stackerze), czy też robi za głupią ozdobę? Czy, mając do wyboru np. Chiefteca Dragona za ~200 i tego ModeComa, to co lepiej wybrać? BTW. Witam Szanownych Kolegów.... Jest to mój pierwszy post na Forum :]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Leviatan bierz szefa lux wykonanie tylko buda dużo więcej waży bo około 14kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...