Jaro830628 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) kłopot jest taki ze na 1 dysku na partycji c mam win xp , na drugim dysku na ostatniej partycji miałem linuxa mandrake 9. drugi dysk podzieliłem na inne partycje partition magic i poformatował mi je wiec nie mam juz linuxa i drugi dysk jest cały czysty!natomiast przy starcie komputera wyskakuje okienko wybory: linux, floppy, NT serwer i costam costam :) ! mam tylko XP na c więc jak mam to okienko usunąć ! w boot jest tylko tyle [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect więc gdzie mam to zmienić ? prosze o pomoc Edytowane 3 Października 2005 przez Jaro830628 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 odświeżanie postu :) prosze pieknie o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 jezeli to okienko to bootloader z linuxa: w dosie: fdisk /mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 ale jak to sie moze znajdować?? u mnie na dysku ? cały dysk z linuxem sformatowany a jesli to jest na c:\ to da sie to usunąć z pod XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 to jest w mbr dysku, tam byl instalowany bootloader moze z konsoli odzyskiwania windowsa poleceniem "fixbot" ale ja tam osobiscie z dysku startowego to robie wlasnie poprzez fdisk /mbr (sproboj powinno zadzialac) jezeli to okienko to faktycznie bootloader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 sprubuje jutro jak z pracy wróce i sie prześpie .jak co to dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...