Reksio Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Jak zmusić GetRighta (najnowszy) do ściągania programów z Opery (6.5). Wież że trzeba zainstalować plug-in'a. Ściągnąłem, zainstalowałe i nie działa. Czy jeszcze coś trzeba gdzieś ustawić?? Za wszelakie info TNX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Chwilkę temu miałem operę i działało. Sprawdź prawy na linku i zapisz element docelowy albo kopiuj adres odnośnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 no dobra ale jeżeli ... nie wiem jak to napisać ... odnośnik prowadzi do strony z js. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 To musisz zacząc kopiować , wstrzymać skopiować link i zacząć ściągać getrightem. Nie jest to za wygodne i opłaca się tylko przy sporych plikach- może jest lepsze rozwiązanie - trzeba by sprawdzić ten plugin getrighta (chwilowo nie mam, ale jak zainstaluję to coś może uda mi się jeszcze wykombinować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 "# Opera 4/5: Just install the plugin and restart Opera. If it doesn't take over in Opera, just go to "File-Preferences" menu, then on the plugins item click "Find Plugins". That sets everything up right. # To trigger GetRight to download other file types: you must Right click on the link, then pick "Copy Link Address" from the menu. # To have Opera download the file instead of GetRight: you must Right click on the link, then pick "Save Link Document As..." from the menu. # Opera 6: Seemed to work fine too, but might need to do these steps: Install the plugin normally, except on the question about updating the Opera.ini file, I unchecked to not do it. # Have to close and restart Opera, then the File-Preferences menu, MultiMedia config item, click the "Find Plugins" button to find them. (It did Not find them until after I'd restarted Opera.) # I also had to go to the FileTypes config in Opera and add exe as a file type for application/octet-stream and remove exe as a file type for application/x-msdownload and then restart Opera to get EXE files to be caught (ZIP and others worked). [some new versions of Opera don't let you remove that x-msdownload type, but seemed to work OK anyway for some test downloads.]" Więc niewiele więcej da się zrobić, a przy okazji nie wiesz jak z opery wyexportować zakładki (ulubione) do jakiegoś normalnego formatu (nie .adr) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 w opcjach getrighta musisz dodac troche rozszerzen plikow i przy kliknieciu prawym przyciskiem myszy na linku getright samoczynnie zacznie kopiowac o ile masz takie rozszerzenie wpisane. opcje znajdziesz : wcisnij F8 przy uruchomionym programie i przejdz do zakładki Monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...