SlaY^ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Witam, Nie za bardzo wiedziałem, gdzie napisać ten topic, ale postanowiłem tutaj. A więc, nurtuje mnie jedna rzecz, przeglądając aukcje na Allegro, zobaczyłem aukcje Athlona 3000+, ale pisze, że częstotliwość taktowania procesora wynosi 1800MHz, częstotliwość taktowania magistral wynosi 400MHz i mnożnik 9x. Jakie będzie prawdziwe taktowanie procesora i jak to wyliczyć? Pzdr. SlaY^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Trochę nie rozumiem, ale spróbuję doradzić :| Zobacz tutaj. Ale rzeczywiste taktowanie jest tylko po to, żeby było.... I tak się liczy ilość punktów XP (xxxx +). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 AMD dlatego tak zrobiło, bo jak ktoś by zobaczył pentium 3000 i athlon 1800, to każdy by brał 3000, a AMD by był lepszy... Magia liczb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Rany, tyle czasu są już antki xp na rynku i jeszcze są osoby, które nie znają firmy AMD, gdzie cyferki nie mają znaczenia. Przecież każdy zainteresowany kupieniem kompa powinien się zainteresować tym co jest na rynku i co kolwiek przeczytać o tym i o wym. (tak mi się bynajmniej wydaje ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...