Skocz do zawartości
jankes89

Problem Z Zintegorwana Karta Ac'97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wczoraj chcailem zainstalowac sterowniki do mojego tunera TV. NIe moglem znalezc plytki, wiec soft sciagnalem z strony producenta (http://www.leadtek.com/) . NIestety podczas instalacji jednego ze sterownikow, system sie zrestartowal. Po ponownym wlaczeniu kompa, okazalo sie ze padla polowa sterow (audio, napedy optyczne, i cos zwiazanego z plug & play). No nic, trudno, pomyslalem sobie ze zainstaluje te zrypane stery od nowa. Wszystko ladnie zaczelo dzialac oprocz dzwieku.... Usuwalem wszystkie stery od dzwieku w trybie awaryjnym, isntalowalem je na nowo. Niestety bez skutku. Zaczynam sie obawiac ze to sprzet nawalil;/

Screen menedzera urzadzen:

Dołączona grafika

Własciwosci Realtek AC'97 Audio:

Dołączona grafika

Taki napis mam przy kazdym z urzadzen multimedialnych.

Z gory dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozbierz i złóż jeszcze raz komputer. Sprawdź dokładnie wszystkie połączenia. Być może w czasie instalacji obruszyłeś coś na płycie. Przy składaniu wkładaj urządzenia w te same porty w których przedtem były. I oczywiście wyjmij kartę TV.

Jeśli się uruchomi to spróbuj z kartą ale umieść ją w innym porcie niż była.

1682253[/snapback]

Niestety ten sposob nie pomogl;/ Czuje ze zostal mi tylko format

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ... mam taki sam problem , ale od początku - W piątek rano wyłączyłem kompa ... wieczorem już się nie uruchomił - wentylki chodziły , dysk zachrobotał , monitor czarny - "no signal" ... Próbowałem podłączyć monitor pod integrę - to samo . Po dniu walki , usunięciu pamięci , SB Live i grafiki oraz dokładnym oczyszczeniu pędzelkiem wszystkiego włożyłem jedną pamięć , monitor pod integrę - komp wstaje ... Dołożyłem drugą kość pamięci , Radeona 9800 Pro i SB live - komp nie wstaje ... Odłączyłem SB - komp wstaje ... Pomyślałem , że padła dźwiękówa , trudno - mam przecież zintegrowaną , to na niej polatam ... Niestety , ni cholery nie działa - pomyślałem , że może brak sterów ( mimo że kilka miesięcy temu latała na sterach z windy ) - znalazłem stery , instaluję - error , wysypał się system jak u kolegi w pierwszym poście - nie widzi DVD , padło Plug&Play ... Przywracanie systemu również wyrzuciło taki sam komunikat " Nie można przywrócić systemu" .... Machnąłem format , nowa instalka - dźwięku nadal nie ma - każda próba wrzucenia sterów powoduje reset kompa ... Włożenie SB Live skutkuje czarnym ekranem jak na początku ... O co chodzi ?? Płyta się kończy ??

Sprzęt :

P4 2.4 GHz

Płyta IBM v 1.5 na i845G

pamięć - 1x512 goodram , 1x 256 samsung

grafika - Radek 9800 pro

Gdzie szukać problemu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi