wampir Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Wiem ze sie da sciszyc twardziela przy uzyciu softu kosztem szybkosci Czy jest mozliwe przyspieszenie go ? PS: czy SEAAAM sie do tego nadaje ? Jest tam opcja vendor , czy to o to chodzi pomozcie , please Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 nie jestem pewien czy Seagate'a mozna tak wyciszyc, ale po co?? Z tego co slyszalem ten dysk jest cichutki. PS IBM oferuje posiadaczom swoich dyskow fajne programiki, ktore umozliwiaja wyciszenie, kosztem minimalnej utraty wydajnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 No bo jest cichutki .Jest takie narzędzie do IBM-ów .Można nim Baracude podkręcić i będzie miala większy transfer kosztem głośności ale nie wiele. To narzędzie umozliwia nawet zmianę ustawień na dysku podłączonym do kontrolera na PCI tak jak u mnie ( ST-Lab ata 100 ) DOZO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ale mi chodzi o przyspieszeni ( wole glosny a szybszy) Jakie jest usatwienie standardowe dla Baracudy IV 40GB w Automatic Acustic menegament utility: -Vendor -perf -quiet A jakie najwydajniejsze , testowal to ktos ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ale mi chodzi o przyspieszeni ( wole glosny a szybszy) Jakie jest usatwienie standardowe dla Baracudy IV 40GB w Automatic Acustic menegament utility: -Vendor -perf -quiet A jakie najwydajniejsze , testowal to ktos ? Zbyt duzej roznicy wydajnosci nie ma. Tryb performance jest oczywiście wydajniejszy. Przyspiesza trochę tempo poruszania się głowic, czyli wpływa na zmniejszenie czasow dostepu. Dysk tez wcale nie jest duzo glosniejszy w ten sposob... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 No bo jest cichutki .Jest takie narzędzie do IBM-ów .Można nim Baracude podkręcić i będzie miala większy transfer kosztem głośności ale nie wiele. To narzędzie umozliwia nawet zmianę ustawień na dysku podłączonym do kontrolera na PCI tak jak u mnie ( ST-Lab ata 100 ) DOZO jak sie nazywa ten program ?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Automatic Acustic menegament utility dla seagatow jest do sciagniecia na stronie mojepc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Sprawdzę dokładną nazwę i ver. jak będe dziś w domu. Dam jutro cynk Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 OK, tak jak obiecałem .Programik nazywa się "IBMFTOOL version 1.60" a link http://www.storage.ibm.com/hdd/support/dow...htm#FeatureTool DOZO Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 thz, zobaczymy jak dziala (i czy jest "bezpieczny") :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...