Skocz do zawartości
Luminos

Seagate 7200.9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

Kupilem wczoraj dysk Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 ST3160812A 8MB, podlaczylem go do kompa, w biosie ladnie pieknie go wykrywa ale jak wchodzi do systemu to Winda widzi tylko 130 GB!<_< ocb?

Czy ktos moze wie co jest nie tak i moglby mi z tym pomoc?

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx za pomoc :)

Sorry ze tak wyskoczylem z tym postem ale cos nie obilo mi sie wczesniej nic o ograniczeniu ATA do bariery 128GB wiec nie za bardzo wiedzialem czego szukac :unsure:

Na SP1 tez cos nie halo bylo ale dzis pozyczylem od kumpla SP2 i juz wszystko hasa i jest git B)

A co do dysku to wrazenia sa jak najbardziej pozytywne, smiga cichutko jak myszka :D w porownaniu do mojego poprzedniego ktory sie posypal (Quantum Fireball 40GB - chyba naped nie dal rady albo elektronika padla) to jak dzien do nocy :P jest tez znacznie cichszy od Seagate 60GB, ktory mialem pozyczony od kumpla w zastepstwie do czasu zakupu nowego.

Pozdro :D.

Edytowane przez Luminos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie nic nie chrobocze, cichutki taki, ze czasem sie zastanawiam czy on wogole pracuje :wink: teraz juz tylko wentyl od CPU i GPU mi chalasuje w budzie :-|.

Kupilem go w Proline Pń - 305zl

Co do SATA to kumpel ma taki sam tylko wlasnie SATA i jest znacznie glosniejszy, jak u mnie byl to sie dziwil ze taka roznica jest, zreszta nie tylko u niego slyszalem ze SATA tak brzecza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi