Manex Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 mam problem z odtwarzaczem mp3. koleżance wpadł do... kibla(:D) i teraz jak coś się naciśnie to ekran się tylko podświetla i odtwarzacz piszczy. podłączyłem go pod kompa przez usb i widać wszystkie pliki znajdujące się na odtwarzaczu. można go jakoś naprawić? czy nie bawić się tym bo nie ma szans na naprawe tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Może wrzuć go do spirytu tak jak sie to z komórkami robi, tylko wymonuj jakoś wyświetlacz przed tym. Niech pomoczy sie 24h w spirolu, a potem 24h w ciepełku sie suszy. Alkohol wyciągnie wode ze wszystkich zakamarków, a i sam szybko odparuje. Tylko bron boże nie używaj spirytusu salicylowego (mój kolega kiedyś tak "naprawiał przemoczoną komórke) bo po wyschnięciu zostawia on syf po sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manex Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 odtwarzacz jest suchutki. a mimo to nadal nie działa. słyszałem że jak elektronika zamoczy się a dopływa do niej w tym czasie prąd(w tym przypadku przez baterie) to następuje spięcie, i do wywalenia :( chyba raczej nic z tym nie zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Moze i sie da ....przejdz sie do serwisu z komórkami i sie zapytaj, jak sprzedawca bedzie w miare obeznany to ci to zrobi. Ja mam znajomego ktory prowadzi komis, kiedys z nim o tym rozmawialem i powiedzial że po zalaniu na sciezkach zostaje syf i trzeba cala komorke rozebrac i kazda sciezke wyczyscic - sa do tego specjalne srodki, ale nie jest to spirytus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 W serwisach gsm używają do tego Spirytusu (izopropanolu) i wanienek ultradźwiekowych. Ale nie we wszystkich przypadkach jest to konieczne np. kumpel wniósł swoją siostre w ubraniu do wody, nie pomyslał że ona ma komórke w kieszeni. N3100 padła w wyniku kapieli w brudnej rzecznej wodzie. Jednak nie wszystko było stracone, po powrocie do domów rozebralismy ową nokie i koleś ją 24h suszył w domu na parapecie- fakt faktem było lato.Jednak takie suszenie poskutkowało i koma ruszyła (teraz już ze 3 miesiace działa bez problemu) "Nie próbujcie tego w domu<lol>" Po zamoczeniu odrazu powinno sie wyjmować baterie bo się sciezki rozpuszczają (costam galwanicznie - nie doszlismy do tego na chemi narazie :> ) jak przez nie płynie prąd. Wiem takze ze słona woda równiez bardzo szkodzi elektronice (ale nie umiem wytłumaczyć dlaczego - czytałem gdzieś na grupach) Po utopieniu w kiblu powinno sie dać sprzęt wyratować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...