[QBS] Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 W moim watercoolerze od jakiegos czasu woda jest zbyt ciepla co powoduje, ze chlodzenie przestaje byc efektywne :cry: Co moge zrobic? WC wyglada: pompa 700 l/h w zbiorniku wyrownawczym - Blok - chlodnica od Yamahy XT 600 a na niej went. 8x8 pod 12v - zbiornik wyrownawczy. Wezyki sa 10 mm w srodku ale musze je zmienic na jakies lepsze bo flaczeja pod wplywem temp. Po nagrzaniu mam 45*c a przedtem mialem 38... chce zejsc do kolo 30... Ale bez peltierow... Moze nawalilem za duzo pasty? A... jeszcze 1 pyt. Warto kupic cooper shima? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Wymienik ciepla zainstaluj albo pelta. I wymieniaj wode nonstop :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 A do wody dodaj kostki lodu duuuuuużo kostek :) Też zawsze coś pomoże :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 A jaki masz blok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ten z 4maxcool - wlot po 1 wylot z 2 po przekatnej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 "]W moim watercoolerze od jakiegos czasu woda jest zbyt ciepla co powoduje, ze chlodzenie przestaje byc efektywne :cry: Co moge zrobic? WC wyglada: pompa 700 l/h w zbiorniku wyrownawczym - Blok - chlodnica od Yamahy XT 600 a na niej went. 8x8 pod 12v - zbiornik wyrownawczy. Wezyki sa 10 mm w srodku ale musze je zmienic na jakies lepsze bo flaczeja pod wplywem temp. Po nagrzaniu mam 45*c a przedtem mialem 38... chce zejsc do kolo 30... Ale bez peltierow... Moze nawalilem za duzo pasty? A... jeszcze 1 pyt. Warto kupic cooper shima? A lejesz samą wodę, czy z jakimiś dodatkami? Bo jak samą, to mógło sie trochę kamienia osadzić w chłodnicy lub glony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Varrol moze miec racje. Jesli piszesz, ze od jakiegos czasu to moze to byc wina kamienia, glonow badz jakis innych syfow. Rozbierz cale WC i dobrze wymyj. Szczegolnie chlodnice i blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Jeśli to nie zadne syfy w układzie, może być tak że blok jest za słabo przymocowany i chwilami nie dotyka całą powierzchnią proca lub coś w tym stylu. Ja tak miałem i o mało Procka nie zjarałem :? A CopperShima to by sie przydało, chociażby z tego właśnie powodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 jak mozna w ogole zakladac blok bez copper shima...co za fuszerka...ja nie mam wc a wiem...ehhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Holman - tak samo jak zwyklego coolera mozna zakladac bez copper shirma... zadna filozofia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 "]W moim watercoolerze od jakiegos czasu woda jest zbyt ciepla co powoduje, ze chlodzenie przestaje byc efektywne :cry: Co moge zrobic? WC wyglada: pompa 700 l/h w zbiorniku wyrownawczym - Blok - chlodnica od Yamahy XT 600 a na niej went. 8x8 pod 12v - zbiornik wyrownawczy. Wezyki sa 10 mm w srodku ale musze je zmienic na jakies lepsze bo flaczeja pod wplywem temp. Po nagrzaniu mam 45*c a przedtem mialem 38... chce zejsc do kolo 30... Ale bez peltierow... Moze nawalilem za duzo pasty? A... jeszcze 1 pyt. Warto kupic cooper shima? A lejesz samą wodę, czy z jakimiś dodatkami? Bo jak samą, to mógło sie trochę kamienia osadzić w chłodnicy lub glony. Glony? a skad? :] kamien tez nie osadzi sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 mi tez temp podskoczyla o jakies 5 stopni ale powodem tego jest pogodza jak swieci mocno slonce to powierze sie mocno w pokoju nagrzewa i wiadtak dmucha cieplejszym powietrzem w nagrzewnice(chlodnice) i powietrze odbiera miej energii od cieczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...