Skocz do zawartości
TwiN

Prosze o poradę na temat Ubikacji (WC);-)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Próbuje skompletować swojego WuCeta i mam pytanko. Planuje coś takiego: Blok SEv1, chłodnica od audi, oraz taką pompke + pojemnik 2 l + węze 12 mm. Czy ta pompka uciągnie taki układ?? Jak się będzie sprawować?? Czy ktoś ma tą pompke - czy jest głośna??

Aha i jak optymalnie dobrać długość węży?? Mają być jak najkrótsze?? Czy jest jakaś lepsza ( tańsza ) alternatywa dla węży Eheim??

Z góry dzięki za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ta pompka jest podobno do aquaszuta 600l/h to wystarczy spokojnie ja mam blok wiercony poprzecznie, weze 15 i nagrzewnice z kadeta i temp. idle 22 max stress 35 wiec mysle ze jest super jak na pierwsze wc :)

A co do wezy to ja kupilem 15mm 2m za 8 zeta w castoramie, nie wiem czy to drogo czy tanio :) Weze sa fajne przezroczyste i bardzo miekkie.

PS Aqua szut kosztuje 35 zeta wiec niewiele drozej a jest cicha i sprawdzona wiec zastanow sie nad nia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS Aqua szut kosztuje 35 zeta wiec niewiele drozej a jest cicha i sprawdzona wiec zastanow sie nad nia.

Właśnie o to chodzi że tą pompke mam praktycznie za darmo, a kasy mam mało, ledwo co bedę miał na blok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatapialna. A czy da się ją przerobić na niezatapialną, tego nie wiem.

BTW: nieźle wykręciłeś tego proca Rosio, jaka to seria??

oczywiscie AGOIA, proc chodzi na 1754Mhz (fsb 167) czyli niecale 20Mhz wiecej od standardowego taktowania 2100+ ale bios mi pokazuje model 2200+ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...