Skocz do zawartości
oSc

Hercules

Rekomendowane odpowiedzi

czy po wgraniu nowego biosu musze stawiac od nowa system? zaladowalem herculesa w moje 9700 non-pro i obraz jest itd ale po zaladowaniu systemu wszystko dziala tak jakby bylo renderowane przez software windowsa. karta jest dobrze wykryta tylko jakby nie dziala. pewnie jakas lipe odwalilem :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yeap, wszystko jest cacy. normalnie wykrylo nowy nowy sprzet, pobralo sterowniki i ogolnie wszystko jest jakby cudnie i wyglada jak przy starym biosie (pewnie tylko wymuszone przez sterowniki). ale chce np zmienic rozdzielczosc (tryby dostepne jak zawsze) ale juz nic sie nie dzieje przy zastosowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm to nie wiem. Moje karty (zarówno 9800 jak i x800) mają tak, że po instalacji nowych sterów czasem nie wykrywa prawdiłowo monitora, dopiero jak sie pobawie we łaściwosciach ekranu - nic nie naciskając nawet wszystko wraca do normy. Spróbuj wejs we właściwości, zaawansowane, poprzeglądac sobie okna tego, a nuż będzie taks amo jak przy mojej - monit mignie i będize już ok. Wiem że pokrętny sposób ale u mnie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaladowalem teraz starego biosa i tez jest troche inaczej. widac jak ekran "zapraszamy" odswierza sie i nastepnie laduje sie pulpit (ktory rowniez dziala mozolnie). po chwili ekran sie przeladowywuje i wszystko dziala juz szybciutko. wczesniej tego nie mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sposob zadzialal bezblednie :D

teraz mam inny problem. zmieniam taktowania karty za pomoca atitool no i zdaje sie ze jak cos ustawie to karta przyjmuje te taktowania (bo jak dam niskie wartosci to sa artefakty). a problem mam taki ze nie wazne jak cos poustawiam uzyskuje te same wartosci w benchmarkach. nie wiem o czym zapominam. w q3 zawsze mam tyle samo klatek czy to przy 300/300 czy 200/200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi