Skocz do zawartości
Don_Michael

Flash Biosa W Leadteku Px6600 Td 128mb - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie!

jest to mój pierwszy post, a zarazem temat

mój problem jest następujacy : kupiłem kartę graficzną Leadtek PX6600TD która niejednokrotnie (przy dobrym BIOSie) osiąga doskonałe wyniki w podkręcaniu rzedu 550/700 i nawet lepiej

w moim przypadku karta daje radę podkręcić GPU na jakieś 425MHz, a jak sie da więcej często wiesza system że trzeba resetować...

dowiedziałem się że lekarstwem na to moze być wymiana BIOSa, tylko nie mam 100% pewności który z dostępnych BIOSów jest najlepszy

flash'owanie przeprowadzę narzedziem wbudowanym w WinFox'a

Moje pytanie brzmi : którego BIOSa polecilibyście dla mojej karty?

Problem z procesorem :

Mam procesor Sempron 2600+ 64 który słynie z dobrego O/C

u mnie niestety te wyniki są marne, nie ma szans przekroczyć 2GHz'ów

płytę główną mam MSI K8N Neo3-F

Proszę o porade jak się zabrac do O/C, co i jak ustawić w BIOSie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe ze poprostu trafił ci sie lichy egzemplarz karty do kręcenia to że wiekrzośc kart osiąga dobre wyniki nie znaczy, że wszystkie muszą.

Z procesorem morze być podobnie.. niestety bywa. Mam nawet dzis celerona 300A slynącego z tego ze na szynie 100 Mhz chdzil bez za jąkniecia a ten egzeplarz nie toleruje żadnego O/C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi