Skocz do zawartości
Ja-NOS

Jak Sprawdzic Czy To Venice

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel kupil niedawno w ZNAKu kompa kompletnego mial byc VENICE 3000+ plyta Asus i takei tam generalnei identyczny prawie jak moj ;) Na fakturze ma napisane VENICE ale programik CPU-Z pokazuje mu Winchester i inne tak samo czy mozliwe ze to wina softu :> Czy po prostu zrobili go w jajko :> ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ma ta sama konfiguracje program ja mu wysylalem i mnei jest ok u niego nie :) Ale z biosem moze byc dobry pomysl bo plyte ma wczesniej kupiona niz ja :)

1689297[/snapback]

Jeśli bys zdjął procesor to Venice ma na blaszce w ciągu znaków literki BP(E3) lub BW (E6) , natomiast Winchester BI i to jedyny 100% sosób sprawdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt tylko ze komp zablombowany, dzis jedziemy krecic dym ;)

1692598[/snapback]

Może najpierw sprawdzić jak się kręci ten Wini bo jak robi 2,8-2,9GHz na przyzwoitym napięciu to może nie warto go wymieniać,ponieważ nowe Venice E6(BW) raczej słabo się kręcą. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak można kupować zaplombowanego kompa. To chyba najgosza kara jaka może być mieć zakleionego kompa.

1692772[/snapback]

No wiec komp sam w sobie nie byl zaplombowany tylko byla plomba na wiatraku jak sie okazalo mozna bylo ja spokojnie zdjac niebylo by problemu to byl znak ze oni sami wiatrak zakladali i tyle.

Proca wymienili bez problemu ktos sie pomylil widocznie jakis nowy skladal maszyne bo wsumie pudelko niczym sie nierozni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec komp sam w sobie nie byl zaplombowany tylko byla plomba na wiatraku jak sie okazalo mozna bylo ja spokojnie zdjac niebylo by problemu to byl znak ze oni sami wiatrak zakladali i tyle.

Proca wymienili bez problemu ktos sie pomylil widocznie jakis nowy skladal maszyne bo wsumie pudelko niczym sie nierozni :)

1694510[/snapback]

Aha to dobrze ze ci wymienili, jednak to byl winchester.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi