PGK Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam! Mam zamiar kupic dysk Samsunga w standardzie SATA/300 (Serial ATA II). Czy bedzie on kompatybilny z moja plyta glowna (ASUS A8V Deluxe, obsluguje ona tylko SATA/150)? Pozdrawiam, Piotrek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Teoretycznie - TAK Praktycznie - nie sprawdzałem na tej płycie, ale ten model dysku ma zworkę do wymuszenia trybu zgodności z SATA150. Najlepiej sprawdzić w sklepie, chyba że kupujesz wysyłkowo. Ewentualnie poczekaj do wtorku, będę miał taki dysk to sprawdzę (Asusa mam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam! Mam zamiar kupic dysk Samsunga w standardzie SATA/300 (Serial ATA II). Czy bedzie on kompatybilny z moja plyta glowna (ASUS A8V Deluxe, obsluguje ona tylko SATA/150)? Pozdrawiam, Piotrek. 1689845[/snapback] oczywiście, że będzie kompatybilny sata II jest komatybilne wstecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam! Mam zamiar kupic dysk Samsunga w standardzie SATA/300 (Serial ATA II). Czy bedzie on kompatybilny z moja plyta glowna (ASUS A8V Deluxe, obsluguje ona tylko SATA/150)? Pozdrawiam, Piotrek. 1689845[/snapback] jasne że będzie SATA II jest kompatybilna w tył.... moze niemam Asus-a ale mój Abit IC7-G (SATA I ) doskonale sobie radzi z moim WD Caviar 250 GB SATA II. pozdrooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...