Mociak Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Mam Samsia 80gb. Trochę szwankuje, ale to pewnie przez to, że taśmę mam ATA/33 :/ Ale nie w tym rzecz :) Mam partycje: C - 40gb, D - 10gb i E - 26gb (dysk ma łącznie 76, nie 80). C - FAT32, Windows, gry itp., działa elegancko. D - to samo. Natomiast E.... dawno temu (tylko nie mogę sobie przypomnieć, czy to przypadkiem, celowo czy musiałem) ustawiłem go na NTFS, zapełniłem, a na FAT32 przekonwertować się już nie da :( w dwuch programach są błędy. Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że musiałem zainstalować Win 98, a ten nie chce się instalować gdy nawet jedna z partycji jest NTFS - więc w "Norton Partition Magic" zrobiłem dyskowi "hide" :) Zainstalowałem 98, zrobiłem co musiałem, dałem z powrotem XP - "unhide partition". Wszystko było OK., ale okazało się, że dane, które mam na dysku (w tym kilka gier) się po..niszczyły!! Instalują się te gry niby, ale żadna nie chce się odpalić, a to nie wina systemu (i niczego innego - na pewno) i nie działają archiwa - 3x ok. 100mb w *.rar. Co gorsza, nie mogę zrobić zwykłego ScanDiska, czy jak to się teraz nazywa... :D Jest może jakiś program, że naprawić tą partycję i zrobić z niej zwykły FAT32? Najważniejsze, to żeby te gry i archiwa zadziałały.... Pozdrawiam tłikowców :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...