Skocz do zawartości
Dr.Crash

Radeon 8500.Problemy z tuningiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Od pewnego czasu borykam się z problemem podniesienia wydajności Radka. Próbowałem Powerstipem, ale nie uzyskałem zadowalających rezultatów. Następnie przeflashowałem bios. Przy wartości cora 270 zauważyłem że grafika siada. Zszedłem na 260 i już myślałem że poszło ok, a tu to samo. Orginalnie karta chodzi na wartościach 250/250. Co zrobić z tym fantem? Istnieje jeszcze jakiś inny sposób na podkręcenie?

Dziękuję wszystkim za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc. Przy ogólnie rzecz biorąc małym nakładzie kasy możesz spokojnie swojego Radeona'a puścić na 300/300. Musisz zrobić parę modyfikacji. Po pierwsze. Zdejmujesz radiator i kupujesz albo CrystalORB'a albo jakikolwiek chłodzenie od Celeron'a/Duron'a, dokładasz radiatorki na pamięci. Potem robisz tzw. Vmode'a dla pamięci. Kupujesz ołówek miękki albo HB i robisz 3-4 pociągnięcia w odpowiednim miejscu. Mierzysz woltomierzem napiecie. To taki ogólny zarys. Dokładny opis modyfikacji znajdziesz w poprzednich postach tego forum. Mój Radeon idzie na 315/309. Nie modyfikowałem jeszcze napięc, ani nie zakładałem jeszcze chłodzenia lepszego dla GPU. Radiatorki na pamieci już mam. Jakby coś nie wiedział to pisz na forum, albo wyślij mi mail'a/prywatną wiadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...