Skocz do zawartości
Mav

Logitech Ultrax - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem klawiatury Logitech UltraX.

Korzystając z faktu, iż ma wejście USB podpinam ją do mojego laptopa, gdyż tak jest mi wygodniej.

Niestety - czasami się zdarza, że notebook nie chce jej widzieć (nie widzi jej) przez dłuższy okres czasu. Np. kilka godzin, cały dzień.

Ciekawostką jest że klawiatura notebooka nie wyłącza się po podpięciu UltraX, lecz pracuje równolegle.

Nie wiem czy to wina klawiatury, czy komputera przenośnego. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem i jestem nieco skołowany. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu - proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostką jest że klawiatura notebooka nie wyłącza się po podpięciu UltraX, lecz pracuje równolegle.

To normalne, system obsługuje klawiatury i myszki równolegle (niezaleznie od ich ilości i typu).

Nie wiem czy to wina klawiatury, czy komputera przenośnego. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem i jestem nieco skołowany.

1690628[/snapback]

Problem prawdopodobnie z zaawansowanym zarządzaniem energią - nie zgadnę BIOS czy system. Odświeżenie menedżera powinno działać, podobnie ponowne podpięcie klawiatury (najlepiej do innego gniazda USB ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skanowanie w poszukiwaniu zmian sprzetu nic nie daje. Ponowne podpięcie klawiatury do tego samego lub innego USB - także nic. Ona nie reaguje potem przez jakiś czas na żadnym innym nawet komputerze (mam w domu dwa). Niemniej raczej nie jest zepsuta skoro "czasami" działa...

Także podejrzewam coś z zasilaniem ale nie jestem pewien swej opinii ani nie wiem za bardzo jak sprawdzić i co.

Nie chcę znowu wyrzucać pieniędzy na inny sprzęt, nie mając pewności czego winą są obecne problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi