maax990 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Witam mam problem z plyta k8nxp-sli i pamieciami geil pc3200 400 (2.5 3 3 6) po wlozeniu jednej kosci gold memory 6.68 robi 100 i jest ok po zamianie na druga kosc test tez jest ok.Problem w tym ze jak wloze obie i puszcze gm 6.68 w 100% wywala jeden blad niepomaga zmiana slotow obojetnie czy dual czy single obojetnie czy +0.2v czy 1t lub 2t.Ma ktos jakis pomysl co to moze byc?Dodam ze pojedynczo wszystko jest ok i ze na innym sprzecie pamieci tez sa ok Edytowane 10 Października 2005 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 brak pomyslow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 brak pomyslow? 1694125[/snapback] 1. nie pisz posta pod postem 2. Czy jest to zestaw dual czy osobno kupione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Jest6 to zestaw dual pamieci kupione razem w takim srebnym opakowaniu chyba na nim pisze dual kit value czy jakos tak.Po wczorajszej walce udalo mi sie obsadzic pamieci w slotach 1 i 4 dalem na nie + 0.1v tryb single i przeszly caly test bez bledu czyli single ok ale jakiekolwiek ustawienie i proby w dual zakonczone sa na setnym procencie bledem czy ktos wie jak to mam zrobic???????Moze pamieci walniete i tzreba je wyslac do reklamacji? Edytowane 12 Października 2005 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Jest6 to zestaw dual pamieci kupione razem w takim srebnym opakowaniu chyba na nim pisze dual kit value czy jakos tak.Po wczorajszej walce udalo mi sie obsadzic pamieci w slotach 1 i 4 dalem na nie + 0.1v tryb single i przeszly caly test bez bledu czyli single ok ale jakiekolwiek ustawienie i proby w dual zakonczone sa na setnym procencie bledem czy ktos wie jak to mam zrobic???????Moze pamieci walniete i tzreba je wyslac do reklamacji? 1695293[/snapback] Spróbuj pogadac ze sprzedawcą bo one powinny chodzić w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 a czym ty sie przejmujesz. masz 1 blad i to niby wielka sprawa. probowales innymi programami testowac? moz poprostu ten GM ma cos nie teges do tych pamieci. jak dla mnie 1 blad to nic strasznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 a czym ty sie przejmujesz. masz 1 blad i to niby wielka sprawa. probowales innymi programami testowac? moz poprostu ten GM ma cos nie teges do tych pamieci. jak dla mnie 1 blad to nic strasznego 1696004[/snapback] Jesli mu sie wywalaja pamieci na nominalnych czasach i czestotliwosci tj gold wykazuje choćby jeden błąd to pamięci moga byc albo źle dobrane do duala, albo uszkodzone. Ja kupilem ddr400 i ida na 260MHz stabilnie a jemu sie przy 200 wywala to jest nie w porzadku, cos nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 chodzi mi o to, zeby potestowal innym programem pozatym ty masz troszke lepsze memki moje tez mialy problem z praca na def. V a jak podnieoslem, to posmigaly spokojnie na 3,2V do 240 przy normalnych timingach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 heh wlasnie wolalbym zeby nie bylo zadnych bledow dalej niewiem co to moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) heh wlasnie wolalbym zeby nie bylo zadnych bledow dalej niewiem co to moze byc 1696619[/snapback] Jeżeli Gold ci wywala błąd na nominalnych ustawieniach pamieci w trybie dual (ilez to będę wałkował) to są złe,zrób zdjecie screena z błędem, wydrukujgo i daj z pamiątkami do reklamacji, screen jako dowód. Edytowane 13 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Mieciop ma absolutną racje! Gdy memtest lub gold memory wskazuje choćby jeden (!) bład przy standardowych timingach i czestotliwości to masz prawo wymiany gwarancyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesX Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Witam mam problem z plyta k8nxp-sli i pamieciami geil pc3200 400 (2.5 3 3 6) po wlozeniu jednej kosci gold memory 6.68 robi 100 i jest ok po zamianie na druga kosc test tez jest ok.Problem w tym ze jak wloze obie i puszcze gm 6.68 w 100% wywala jeden blad niepomaga zmiana slotow obojetnie czy dual czy single obojetnie czy +0.2v czy 1t lub 2t.Ma ktos jakis pomysl co to moze byc?Dodam ze pojedynczo wszystko jest ok i ze na innym sprzecie pamieci tez sa ok 1693371[/snapback] Ja mam podobny problem z kingstonami 2X512 400Hz pojedyńczo chodzą a razem błędy 4 (na 333) plus padaczka dysku (są to single) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) mialem jeden błąd w GM i reklamowalem pamieci, dzis lub jutro dostane nowe, wiec powtórze po raz kolejny: do reklamacjii. Edytowane 26 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 oddam je i wezme inne tylko jakie pamieci mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> do dfi ultra-d do okolo 500zl?macie jakies pomysly?a i musi byc 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 hardcory - 2x512zl kosztuje w proline wlasnie 500zl (sobno po 512mb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...