qbaneoplus Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 hejka wszystkim mam o to taki problemik mam starsza wersje zestawu 4.1 creativa a nazywa sie on jakos cambridge soundworks no i on juz mam z 2.5 roku pierwsze lata były spx ale teraz sub jak by pierdzi czyli na wysokim basie są pierdzianki przysłuchałem sie go i wydaje mi sie ze te pierdniecia to z bas reflexu wylatuja tak jak by bas reflex nie wyrabial z odprowadzaniem powietrza i towrzy sie podcisnienie i dlatego pierdzi tak mi sie wydaje jesli nie no to poprawcie mnie aha no i pytanko jak to naprawic co moze byc przyczyną !!!! ples o hlep z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 skoro wczesniej bylo dobrze tzn nie bylo slychac swistu powietrza to nie moze to byc bas-reflex, przeciez sie nie skurczyl :) Podejrzewam ze to wina glosnika, moze gumowe zawieszenie wyschlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 nom moze no ale da sie to jakos naprawic czy bardziej sie opłaca nowy kupic w co wątpie bo gdzie ja znajde taki zajebisty głosnik z sr 10 cm wszystkie to sa syfy nei ma jak creativ no ale kurde prosze o jakies porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Mówisz że creativy sa takie super??? To czemu ci sie sub rozleciał B) Tyle OT Poszukaj na allegro niektórzy sprzedają używane częsci takich zestawów. A jak nie to rozkręć suba, zobacz jakiej mocy głośnik i poszukaj czegoś podobnego @basik To gumowe zawieszenie moze wyschnać??? :unsure: Edytowane 12 Października 2005 przez adamm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 no ale od czego to pierdzenie kurde bo ja juz sam nie wiem normalnie czy mozliwe ze sie membrama od basu zcentrowała?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) guma z czasem wysycha, przez co traci swoje wlasciwosci, (twardnieje, sztywnieje) byc moze tak stalo sie w wyzej wymieniomym glosniku co moze pogarszac jego dynamike. Edytowane 12 Października 2005 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Ja miałem od nowości szelest pompowanego powietrza z bass reflexu w Creative Inspire 5300 5.1 :mur: Słyszałem, że duża gromadka ludzi ma to samo więc tak widocznie musi być z tymi głośnikami ;/ Najlepiej przykręcić volume suba na 1/3 albo 1/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wszystkie suby z 10cm głośnikiem to kaszanka z podbiciem, jednostajny monotonny bas jak by ktoś łopatą w betoniarkę walił. Często na początku nie zwracamy uwagi na te świsty bo mniej ostro się gra, nie jesteśmy osłuchani a z czasem i wzrastają nasze wymagania jak stajemy się bardziej osłuchani z dźwiękiem. Być może uległo uszkodzeniu dolne zawieszenie, połączenie cewki z resorem lub uległ deformacji karkas cewki w wyniku uderzenia o dolny nabiegunnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sterafsteraf Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Kiedyś miałem zestawik modecoma 2.1 i był ten sam efekt :angry: Ale po zmianie z zintegrowanej dzwiękówki na SB Live 24 Ten efekt świstu bardzo mocno się zmniejszył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...