Skocz do zawartości
Nizki

Restart Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu mam następujący problem.

Zawsze gdy wchodze do katalogu gdzie jest jakiś film, lub wchodze na strone gdzie może byc jakis filmik lub coś podobnego (np. onet.pl, mircosoft.com ?), lub uruchamiam film z DVD, lub gre gdzie na poczatku są zawsze filmiki, komputer się wiesza i po chwili restartuje.

Mam dwa: dyski stary kilkuletni 60GB, i nowy kilkumiesięczny 200GB. System miałem na tym starym więc myślałem ze to wina systemu. Po zainstalowaniu i po wejściu do katalogu z filmem - restart. Zainstalowałem system na nowym dysku - to samo. Instalowałem systemy tylko z podłączonym jednym dyskiem - to samo. Używałem Ad-aware, Pandy, Avasta., Kasperskiego i MKS-Online. Każdy wykrył po jakimś wirusie, usunął ale problem nadal jest. NAwet gdy ledwo zainstaluje sie system, gdy jeszcze nie zacząłem instalowac sterowników itp. system sie wiesza w w/w momentach.

Już nie mam więcej pomysłów co to może być, bo nie podejżewam ze to wina sprzętu. Moze sie myle, kto wie...

Będe BARDZO! wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie nie mam żadnych (komp czyściutki) i nadal występuje restart. Po A zawsze używałem K-Lite Mega Codec Pack i dopiero od pewnego czasu tak sie dzieje. Po zainstalowaniu K-Lite'ów nadal było to samo.

Edit: Przy próbie instalowania ffdshow wywala "Error while registering ffdshow.ax"

Edit2: Twoja komenda pomogła na tyle ze przy wchodzeniu do folderu gdzie znajduje się film wszystko jest ok. Jednak przy próbie obejżenia go - restart.

Edytowane przez Nizki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem, z tym ze mi komp wiesza sie gdy przegladam strony internetowe, a gdy rusze mysza to pojawia sie czarny obraz, zaraz znika i znowu to samo (czasem dochodzi do resetu kompa i czesto pojawia sie blad "GENERIC HOST", zainstalowalem latke na to i nie pomoglo). Czasami sie to uspokaja, lecz doprowadza mnie to do szalu. Korzystalem z IE, Avant Browser i obecnie z Opery, to samo. Mam najnowsze sterowniki, sp2, reinstall WinXP nie pomaga. Uzywam jako antywira Avast z najnowsza baza wirusow, nie ma nic.

Pomozcie!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Pentium 1.8, Abit BE7, GeForce MX440, 512 DDR, Seagate Barracuda 60GB, WIN XP PROFF.

Edytowane przez Piotrek28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi