yaro44 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Mieszkam w nowym bloku z cegły. Chcę podzielić sygnał na 3 mieszkania z neostrady. Dwa mieszkania nad sobą , trzecie z boku. Testowałem dotychczas D-link 604 (dobry sygnał gdy router stał pod pokojem w którym jest komp. Często komp gubił router (sygnał)), Syslink WAG54G (sygnał silny gdy ... router stał w tym pokoju co komp ! - inne pomieszczenia sygnał słaby i b.słaby). Prawdopodobnie wpływ ma na to bogate zbrojenie sufitów/posadzek ale pewności nie mam. Sieć kablowa nie wchodzi w grę. Jaki sprzęt polecacie do takich warunków ?! Odległość między punktami w linii prostej to nie więcej niż 30-50m (we wnętrzach). Oczywiście za jakąś rozsądną cenę (max. 600 zł). Liczę na pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 zaden, bo wifi nie zostalo zaprojektowane do przebijania sie przez cegly w bloku, czy betonowe zbrojone mury, zrozumcie to ludzie w koncu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 mozliwe ze z takim czyms poradzi sobie iwe 1100 pro max!ten ap ma 23 dB i u mnie dzialalo nawet miedzy dwoma blokami, ale na dwoch ap!jak podlaczysz pod nie karty sieciowe raczej bedzie slabo!mozesz probowac z antenkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...