ackpl Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam ! Nie wiem czego moze to być wina ale raz na kilka dni kiedy wlaczam komputer pisze komunikat : nie mozna znalezc pliku c:/windows/system32/config/system Jak go kilka razy zrestartuje to system windows sie zaladuje ale po minucie pracy restartuje sie ... Pomoga tylko w takich wypadkach plyta od windowsa i komenda chkdsk /r Zrobilem format ale to nic nie dalo czasami bywa ze monitor jest w stanie czuwania po wlaczeniu komputera... nie ma tak jakby sygnalu od komputera ,ale wentylatory sie normalnie kreca ... dzisiaj uruchomilem komputer i sie zszokowalem :o na pierwszym ekranie tam gdzie normalnie pisza dane typu : hhd ,cdrom itp. wyskoczyl "emot" ... byla to tak jakby mala usmiechnieta buźka ... serio :D oczywiscie byla narysowana w "dosowskim" stylu ... Po chwili na dole pokazaly sie jakies symbole pomieszane z moim cd romem lite on ... Moze to oznacza ze mam jakiegos wirusa co siedzi w biosie czy cholera wie co ? Ale ta buzka pojawila sie dzis tylko a problem z kasowaniem sie plikow mam od miesiaca okolo Prosze o rady co mam robic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Antyvirus avast lub nod32 (wirus ok 80% pewności), podaj reszte kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ackpl Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) To moja lista procesów : CTHELPER to jakiś trojan bo nie da go sie usunac z listy ... Skanowalem system msk virusem online i ad aware z nowymi bazami danych i nic nie wykryly :( robić restart biosu ? czy nic nie da ? PS zainstalowalem zone przed godzinką , wczesniej uzywalem zapory systemowej sp2 PS2 co do tych usuwajacyc sie plikow to chyba tylko c:/windows/system32/config/system sie kasuje po wylaczeniu kompa ... poza nim nie zaobserwowalem zeby mi pliki gineły Dysk mam od kilku miesiecy i czasami sie zdazalo mu wczesniej "wylaczac" podczasz ciezkiej pracy komputera po paru godzinach... bylo charakterystyczne cykniecie(takie samo jak po wylaczeniu kompa) i dysk po chwili sie wylaczał ,bo pewnie bylo mu za goraco ... od 2-3 miesiecy juz mu sie to nie zdarza ... I jeszcze jedno : po uruchomieniu komendy chkdsk od 25 % zwalnia sprawdzanie czyli cos tam musi sie dziac w systemie . dochodzi do okolo 60 % i spada do okolo 40% i liczy dalej... chyba to normalnie bo za kazdym razem tak jest ;) Edytowane 12 Października 2005 przez ackpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 dzisiaj uruchomilem komputer i sie zszokowalem na pierwszym ekranie tam gdzie normalnie pisza dane typu : hhd ,cdrom itp. wyskoczyl "emot" ... byla to tak jakby mala usmiechnieta buźka ... serio Przeladuj BIOS-a - najlapiej wgraj jego najnowsza wersje. A co do programow skanujacych - to do programow typu spyware bardzo dobry jest SpyBot - Search & Destroy v1.4 Final PL - warto zainstalowac rowniez niedawno wypuszczony przez Microsoft programik Microsoft AntiSpyware 1.0.615 Beta - jest calkowicie darmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Tez mialem cos takiego na starym kompie. Probowalem roznych rzeczy i pomogla dopiero ..... wymiana RAMU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 a poprawki do winzgrozy wgrane ostatnie ??? i system plików fat czy NTFS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 nie wgrywaj na nowo biosu . upewnij się jaka masz plyte główną czy nie przypadkiem na chipset VIA (np kt266 kt400 .... ? podkrecales procka troszke ? Ja kiedys tak mialem na plycie z chipsetem VIA. jesli to nie od wadliwj plyty i podkrecania to walnij se programik "WDCLEAR". jakbys mial trudnosci to na priv'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...