eMeR Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dysk Maxtora sformatowany na dwie partycje w FAT32, instalka WinXP na CD - zaczyna sie OK, wgranie plików konfiguracyjnych, sprawdzanie kompa i ... niebieski ekran że dysk twardy może być zawirusowany, źle skonfigurawany itp - jednym słowem że coś z nim nie tak. Wczesniej był na nim Win98 holenderski i było OK, sformatowałem go PatitionMagic 8.0, pierwsza partycja primary, druga logic ... Nie wiem o co biega, w BIOSie mam wyłączone wirus scanning ... Ma ktoś jakiegoś pomysła co się dzieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dysk Maxtora sformatowany na dwie partycje w FAT32, instalka WinXP na CD - zaczyna sie OK, wgranie plików konfiguracyjnych, sprawdzanie kompa i ... niebieski ekran że dysk twardy może być zawirusowany, źle skonfigurawany itp - jednym słowem że coś z nim nie tak. Wczesniej był na nim Win98 holenderski i było OK, sformatowałem go PatitionMagic 8.0, pierwsza partycja primary, druga logic ... Nie wiem o co biega, w BIOSie mam wyłączone wirus scanning ... Ma ktoś jakiegoś pomysła co się dzieje ? 1696813[/snapback] jak to jest xp z sp2 to dosc czesto pomaga aktualizacja bios-u płyty gł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeR Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 jak to jest xp z sp2 to dosc czesto pomaga aktualizacja bios-u płyty gł. 1696894[/snapback] hmmm - jest z SP1 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 a nie możesz go sformatować przy instalce i wtedy ustawić partycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeR Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 nie dochodzi do tego momentu ... faktycznie to chyba sprawa BIOSu - na innym kompie instalacja WinXP bezproblemowo poszła, a na tym feralnym dopiero Win98 ruszył i zainstalował się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...