Skocz do zawartości
maciej114

Problem Ze 173p+

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku witam wszystkich (jestem tutaj nowy).

Mam następujący problem.

Od kilku dni jestem posiadaczem komputera (Płyta asus z chipsetem intela, 256Mb pamięci, celeron 2.6 GHz (PRESCOTT), geforce 5200 ze 128Mb.

Okazuje się, że po podłączeniu monitora przez kabel DVI występuje następujący problem: monitor działa poprawnie, ale po wejściu do netu na chat na ekranie pojawiają się poziome zakłócenia, albo gaśnie całkowicie i po 2 sekundach wraca do normy i tak w kółko; po najechaniu myszką na pasek zadań, na okienko neostrady, po rozwinięciu menu nie można myszką najechać na żadne z haseł, bo się wygasza jak w przyp. powyżej.

Na kablu analogowym jest wszystko OK.

Sterownik wgrałem z płytki załączonej do monitora.

I moje pytanie - wymieniać monitor (gwarancji jeszcze nie podbiłem), czy to wina sterownika? O co tu chodzi? Pomóżcie proszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj na innym monitorze (może to być wina karty ;/) lub jeszcze inne stery. Ale to raczej problem sprzętowy. Pozdr

1698290[/snapback]

Zgadzam sie z tym, to raczej wina grafiki - dosyc stary model to 5200.

Więc raczej ci nie wymienią monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi