maciej114 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Na początku witam wszystkich (jestem tutaj nowy). Mam następujący problem. Od kilku dni jestem posiadaczem komputera (Płyta asus z chipsetem intela, 256Mb pamięci, celeron 2.6 GHz (PRESCOTT), geforce 5200 ze 128Mb. Okazuje się, że po podłączeniu monitora przez kabel DVI występuje następujący problem: monitor działa poprawnie, ale po wejściu do netu na chat na ekranie pojawiają się poziome zakłócenia, albo gaśnie całkowicie i po 2 sekundach wraca do normy i tak w kółko; po najechaniu myszką na pasek zadań, na okienko neostrady, po rozwinięciu menu nie można myszką najechać na żadne z haseł, bo się wygasza jak w przyp. powyżej. Na kablu analogowym jest wszystko OK. Sterownik wgrałem z płytki załączonej do monitora. I moje pytanie - wymieniać monitor (gwarancji jeszcze nie podbiłem), czy to wina sterownika? O co tu chodzi? Pomóżcie proszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Spróbuj na innym monitorze (może to być wina karty ;/) lub jeszcze inne stery. Ale to raczej problem sprzętowy. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Spróbuj na innym monitorze (może to być wina karty ;/) lub jeszcze inne stery. Ale to raczej problem sprzętowy. Pozdr 1698290[/snapback] Zgadzam sie z tym, to raczej wina grafiki - dosyc stary model to 5200. Więc raczej ci nie wymienią monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej114 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Zgadzam sie z tym, to raczej wina grafiki - dosyc stary model to 5200. Więc raczej ci nie wymienią monitora. 1698315[/snapback] Jadę na kabelku analogowym - chodzi bez zarzutu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...