Skocz do zawartości
bitok

Problem z odczytem napędów optycznych!!

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zmieniłem płytę główną i procesor (na AMD Athlon XP i VIA KT400), od tamtej pory mam problemy z odczytem z płyt CD - objawia się to w ten sposób, że podczas instalacji system informuje mnie o błędzie CRC lub niemożliwości odczytu danego pliku (najczęściej archiwa *.cab), co ciekawe podczas instalacji systemu spod dos na czysty dysk zdażaja się te same problemy, ale nie zawsze, to znaczy czasem jest tak jakby wszystko było OK. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobnie tydzien temu. okazalo sie, ze wylamalem pin od tasmy ide w nagrywarce podczas zmainy mb. Na poczatku troche dzialala, ale wlasnie tak przerywalo, potem padla zupelnie. Oby to nie to.

Jezeli to pin, to jeszcze nie koniec napedu, e!GrOObY tez bodajze cos takiego mial, i poradzil sobie .............. szpilka :D

serio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dalem do serwisu i zrobili za pare zlotych nowe gniazdo w pare minut. tylko serwis nie gearancyjny, bo tam to nie chcieli nawet ze mna gadac. jakas mala klitka i 3 gosci. Prawdziwi majsterkowicze a nie je...i halturzysci z firmowych serwisow. Pewnie jeszcze mieli niezla beczke ze mnie. Ale ze szpilkai bym sie nie bawil, naprawa na prawde nie byla droga, a gniazdo mam nowiutkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...