karolski Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Witam wszystkich, zauważyłem, że mam 100% użycie procesora zaraz po starcie xp, oczywiście na pełnym luzie. Przeskanowałem avastem, ad-aware itd. i oczywiście nic. Proces iexplore.exe zajmował mi 99%. Przeszedłem do msconfiga i znalazłem w uruchamianiu element startowy yaemu.exe, oczywiście uruchomiony (plik siedzi w \windows\system32). Odznaczyłem, zrestartowałem i pomogło; użycie procesora zeszło do "normalnego poziomu" Ma z was ktos jakąś sugestię, czy to może wirus ? dzięki z góry za odpowiedzi Pozdrawiam karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Po pierwsze wklej log z hijackthis to zobaczymy jakie jeszcze masz trojany, zapewne masz XP bez aktualizacji? yaemu.exe to trojan nie virus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 jakaż to ciężka praca wkleić w google "yaemu.exe" ..... No offence, ale po co zakładać topic, skoro i tak nikt nie powie na ten temat więcej niż jest w sieci ... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Witam, faktycznie z informacji z sieci wynika, że to trojan. Dziwne, że avast z najnowszymi bazami tym razem zawiódł, choc dotąd spisywał sie bez zarzutu i dlatego ta zmyłka na początku. Potestuje na tym robalu inne programy. Co do xp to mam zainstalowanego sp2. Pozdrawiam karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 dlatego ja urzywam kasperskiego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...