Skocz do zawartości
hardy99

Alc655, A Audigy 2 Oem / Live 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad zmianą karty dzwiękowej. Myslę nad Audigy 2 OEM (ok 120 zł) oraz nad Live 5.1 jakąs (ok 50 zł na allegro). Pytanie pierwsze: czy ma to jakikolwiek sens przy moich głośnikach Inspire P380 i zintegrowanym ALC655 ? Drugie: jeśli tak, to którą z tych kart wybrać głównie do słuchania muzyki (mp3) oraz do gier ? Mój ALC655 z foobarem + ASIO spisuje sie bardzo dobrze jesli chodzi o mp3. Nie widze praktycznie zadnych róznic w porównaniu z mini wiezą Panasonica SA-PM9, wiec jesli mam wyłozyc np. 120 zł na karte muzyczną to musze byc pewnien ze warto, np jesli bedą takie jak foobar bez ASIO, a foobar z ASIO to sie zastanaiwac nie będe. Jeszcze sprawa jak jest z obciażeniem w grach ?

Pozdrawiam i prosze o rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad zmianą karty dzwiękowej. Myslę nad Audigy 2 OEM (ok 120 zł) oraz nad Live 5.1 jakąs (ok 50 zł na allegro). Pytanie pierwsze: czy ma to jakikolwiek sens przy moich głośnikach Inspire P380 i zintegrowanym ALC655 ? Drugie: jeśli tak, to którą z tych kart wybrać głównie do słuchania muzyki (mp3) oraz do gier ? Mój ALC655 z foobarem + ASIO spisuje sie bardzo dobrze jesli chodzi o mp3. Nie widze praktycznie zadnych róznic w porównaniu z mini wiezą Panasonica SA-PM9, wiec jesli mam wyłozyc np. 120 zł na karte muzyczną to musze byc pewnien ze warto, np jesli bedą takie jak foobar bez ASIO, a foobar z ASIO to sie zastanaiwac nie będe. Jeszcze sprawa jak jest z obciażeniem w grach ?

Pozdrawiam i prosze o rade

1703324[/snapback]

Ja miałem do czynienia z zwykłymi ALC i jak przesiadłem sie na Live5.1 to roznica jest ogromna w kazdym mp3 nie mowiac o cd/wav. Na live były znacznie lepsze i czystsze wysokie tony. Teraz zmieniłem live5.1 na A2 oem i tez jest wyrazna roznica ale juz tylko na tych nagraniach najlepszej jakosci oraz w grach.

PM9 to zadne cudo jesli chodzi o audio ale i tak dziwie się ze nie słyszysz roznicy między nagraniem CD z płyty a tym samym nagraniem puszczanym przez ALC.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi