hardy99 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Witam Zastanawiam się nad zmianą karty dzwiękowej. Myslę nad Audigy 2 OEM (ok 120 zł) oraz nad Live 5.1 jakąs (ok 50 zł na allegro). Pytanie pierwsze: czy ma to jakikolwiek sens przy moich głośnikach Inspire P380 i zintegrowanym ALC655 ? Drugie: jeśli tak, to którą z tych kart wybrać głównie do słuchania muzyki (mp3) oraz do gier ? Mój ALC655 z foobarem + ASIO spisuje sie bardzo dobrze jesli chodzi o mp3. Nie widze praktycznie zadnych róznic w porównaniu z mini wiezą Panasonica SA-PM9, wiec jesli mam wyłozyc np. 120 zł na karte muzyczną to musze byc pewnien ze warto, np jesli bedą takie jak foobar bez ASIO, a foobar z ASIO to sie zastanaiwac nie będe. Jeszcze sprawa jak jest z obciażeniem w grach ? Pozdrawiam i prosze o rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Witam Zastanawiam się nad zmianą karty dzwiękowej. Myslę nad Audigy 2 OEM (ok 120 zł) oraz nad Live 5.1 jakąs (ok 50 zł na allegro). Pytanie pierwsze: czy ma to jakikolwiek sens przy moich głośnikach Inspire P380 i zintegrowanym ALC655 ? Drugie: jeśli tak, to którą z tych kart wybrać głównie do słuchania muzyki (mp3) oraz do gier ? Mój ALC655 z foobarem + ASIO spisuje sie bardzo dobrze jesli chodzi o mp3. Nie widze praktycznie zadnych róznic w porównaniu z mini wiezą Panasonica SA-PM9, wiec jesli mam wyłozyc np. 120 zł na karte muzyczną to musze byc pewnien ze warto, np jesli bedą takie jak foobar bez ASIO, a foobar z ASIO to sie zastanaiwac nie będe. Jeszcze sprawa jak jest z obciażeniem w grach ? Pozdrawiam i prosze o rade 1703324[/snapback] Ja miałem do czynienia z zwykłymi ALC i jak przesiadłem sie na Live5.1 to roznica jest ogromna w kazdym mp3 nie mowiac o cd/wav. Na live były znacznie lepsze i czystsze wysokie tony. Teraz zmieniłem live5.1 na A2 oem i tez jest wyrazna roznica ale juz tylko na tych nagraniach najlepszej jakosci oraz w grach. PM9 to zadne cudo jesli chodzi o audio ale i tak dziwie się ze nie słyszysz roznicy między nagraniem CD z płyty a tym samym nagraniem puszczanym przez ALC. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ja porównywałem mp3 na wieży i na kompie. Róznica jest, ale minimalna. Wiadomo, że cd-audio bedzie lepsze, ale ja mam 95 % muzy w mp3 i tylko to mnie interesuje. No i oczywiście dzwięk w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...