Skocz do zawartości
Gość

serwis door-to-door i monitory...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ktore konkretnie firmy oferuja ten typ serwisu monitorow?

Na stronie Komputronika dopisek o takim serwisie widzialem tlyko w jednej firmie, a obilo mi sie kiedys o uszy/oczy ze conajmniej AOC, NEC, IIYAMA i CTX maja takie serwisy, moze ktos to zweryfikowac?

I na czym dokladnie polega ten serwis (poza tym, ze jak sie cos schrzani to w ciagu 24h przywoza na swoj koszt monit zastepczy i odbieraja moj do naprawy)?

Niestety kilka dni temu cos sie sfajczylo w moim monitq i nie dziala :( Objawem jest smrod z srodka monitora i "cykanie" przy probie wlaczenia go. To jest juz 5-latek wart pewnie cos kolo 200zl, wiec nie wiem czy bedzie oplacalna jego naprawa, dlatego rozwazam juz zakup nowego (przy okazji nadchodzacych swiat :D) Sam mam uzbierane ok 500zl, wiec bede musial prosic kogos z rodziny o jednorazowa bezzwrotna zapomoge finansowa :) Docelowo chcialbym sobie sprawic NEC'a FE791 SuperBright, ale nie wiem czy zapomoga bedzie wystarczajaco wysoka, zeby wystarczylo na niego, dlatego musze obrac tez scenariusz pesymistyczny, kiedy to na caly monitor bede mial ok 650-750zl. Jaki monitor z tego przedzialu cenowego warto kupic? Parametrami calkiem niezle wypada AOC 7Klr+, ale nie znam zbyt tej firmy i nie chce sie pakowac w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zrób wszystko, aby kupić coś porządnego- jeżeli tego nie zrobisz to za kilka latek czeka cię i tak wydatek na okularki! Monitorka nie zmienia się co dwa lata jak pewnie sam zauważyłeś!

Oglądałem tego Nec-ka i bardzo mi się podobał- wybrałem IIyama, bo jakość obrazu prawie ta sama, a ładniejsza kasta!

IIyama oferuje pełne dood to door (szczegóły na www.iiyama.pl )-po miesiącu od czasu zakupu monitorka- jeżeli padnie przed upływem miesiąca dają nówkę sztukę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Objawem jest smrod z srodka monitora i "cykanie" przy probie wlaczenia go.

Kiedys zepsuł mi się moj stary OptiViev i objawy były te same, naprawili w serwisie chyba za 30 zł...

Też miałem te objawy i gostek powiedział że sięnie opłaca naprawiać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do uslugi door to door to napewno maja ja takie firmy jak NEC, CTX, IIYAMA, PHILIPS.

Moim zdaniem powinnienes juz kupic cos porzadnego wkoncu bedziesz mial go juz na lata. Ja uzywam Nec FE770 i jestem z niego zadowolony, choc jakbym mnial kupic teraz jakis monitor to napewno wybralbym IIyama. Jest to jedyna firma ktora nie dopuszcza aby na monitorze byly jakies czarne piksele, i jeszcze jedno jak ci sie monitor zepsuje to przyjezdrzaja po niego do domu i zostawiaja ci monitor zastepczy. Fakt faktem jest ze te monitory sa troszke drozsze ale naprawde warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Objawem jest smrod z srodka monitora i "cykanie" przy probie wlaczenia go.

Kiedys zepsuł mi się moj stary OptiViev i objawy były te same, naprawili w serwisie chyba za 30 zł...
Chyba masz kłopot z przetwornicą i sądzę, że w 30zł się nie zamkniesz!!! Myślę też, że nie warto reanimować tego sprzętu, po prostu Czas na coś nowego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie wiem, ze na monitorze nie wolno oszczedzac, sam mam juz lekko nie najlepszy wzrok po paru latach dupnego monitora, wiec bede robil co w mojej mocy, ale wiesz... musze zalozyc warunek ze mi sie nie uda.

Też miałem te objawy i gostek powiedział że sięnie opłaca naprawiać

Pytalem znajomego elektronika i powiedzial, ze przyczyn z takimi objawami moze byc wiele, wiec i koszta moga sie roznic...

Dowiem sie ile kosztowaloby to w moim przypadq i wtedy podejme decyzje czy jest sens naprawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi