Skocz do zawartości
Gosu

Dioda W Panelu Przednim,+zmiana

Rekomendowane odpowiedzi

SIemka,kupiłem tą bude http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68199909

czarna,no i mam zielone katody,chce zmienić kolor tej przedniej lampki na zielony,

no i się zastawniam skad by wziąśc wystraczjącą diode,a moze gotowe są jakieś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam jest po prostu zwykła dioda LED, można ją kupić w każdym sklepie elektroniczym. idziesz do sklepu mówisz że chcesz jasną diodę led 5mm (ew. 3mm). Kupujesz diodę na 12V albo rezystory 500ohm - 1kohm w zależności od diody. Potem wymieniasz starą na nową i gotowe.

dioda

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i myslalem ze jest moze jakas firma jaka robi gotowe :-)

1708096[/snapback]

:lol2: :lol: :lol: :lol2: bez komentarza

jak nie masz pojecia o modowaniu ani ze diody w elektronicznym to wytlumacz mi jak ty wogole chcesz ja wymienic ???? myslisz ze stara sama wyskoczy jak ty przyjdziesz z nowa dioda :D:D :lol2: :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe ,ale myśle ze nie wniosłeś nic do tego tematu,a po za tym uzuje Mocy.Myśle ze to nie problem wymienić diode ,i zalezy co rozumiesz jako brak pojecia o modowaniu to ze nie robie modów nie tne bud itp nie znaczy ze nie umiem nic zrobić,litości....ale nie popisales sie tym postem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi