Skocz do zawartości
Grinch

MSIK7T266Pro2 i nowy bios 3.7 :/

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam pytanie do użytkowników tej płytki oraz tych którzy zienili sobie biosa na tengo nowego 3.7. Podczas instalacji miałe kilka errorów :D ale to z mojej winy, nie biosa. Zainstalowałem no i pierwsze moje wrażenia po wejściu do Bosu a dokładniej do PNP/PCI Configurationcoś dizwnego się stało bo znikneło jakieś hmm 15 opcji a zostało tylko 9 :P nieiwem może tak ma być ale chce się upewnić, bo może przez te errory coś się skopciło :D . Drugą szokującą :P sprawą było zniknięcie opcji Bios Protection w Advenced Chipset Features. Ostatni bajerkiem co przynisósł new bios było zniknięcie opcji Stan wstrzymania w windows XP (znaczy jest ale nie dostępna) . Hehe śmieszne to ale prawdziwe. I teraz moje pytanie: WY TEŻ TAK MACIE ???? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam taką płytę te opcje żeczywiście znikają i to już w biosać bodajże 3.5( te w pnp/pci)

bios protection zostało usunięte celowo(np po to abyś nie próbował upgrade'u z włączoną tą opcją bo czasami mogło to się skończyć przykrością - patrz asus P2B)

Jak wgrywasz bios normalnie a nie przez live bios to na stronie MSI masz tabelke ze wszystkimi biosami i opisanymi zmianami,

niestety nic nie ma o znikających opcjach PNP/PCI

do Analfabety

wnioskuję że nie jest to firmowy bios mógłyś napisać skąd go(lub podobne z dużą ilością manualnych ustawień) można zassać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biosik od Kuniberta o którym pisałem dodaje jedynie obsługę FullRaid (zamiast Lite), co pozwala na ustawienie rozmiaru klastra czy coś takiego. W każdym bądź razie znajdziesz na http://kunibert.50megs.com (niestety coś niedziała :()

Poza tymw samym Biosie do płyty nic nie wnosi nowego ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam taką płytę te opcje żeczywiście znikają i to już w biosać bodajże 3.5( te w pnp/pci)

bios protection zostało usunięte celowo(np po to abyś nie próbował upgrade'u z włączoną tą opcją bo czasami mogło to się skończyć przykrością - patrz asus P2B)

Jak wgrywasz bios normalnie a nie przez live bios to na stronie MSI masz tabelke ze wszystkimi biosami i opisanymi zmianami,

niestety nic nie ma o znikających opcjach PNP/PCI

do Analfabety

wnioskuję że nie jest to firmowy bios mógłyś napisać skąd go(lub podobne z dużą ilością manualnych ustawień) można zassać.

NO to wszystko jasne. Ja niezmieniałem biosa już dano, jakoś zaniedbałem to :D . Teraz tylko problem z tym stanem spoczynku :/ Ktoś wie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...