Grinch Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Cześć. Mam pytanie do użytkowników tej płytki oraz tych którzy zienili sobie biosa na tengo nowego 3.7. Podczas instalacji miałe kilka errorów :D ale to z mojej winy, nie biosa. Zainstalowałem no i pierwsze moje wrażenia po wejściu do Bosu a dokładniej do PNP/PCI Configurationcoś dizwnego się stało bo znikneło jakieś hmm 15 opcji a zostało tylko 9 :P nieiwem może tak ma być ale chce się upewnić, bo może przez te errory coś się skopciło :D . Drugą szokującą :P sprawą było zniknięcie opcji Bios Protection w Advenced Chipset Features. Ostatni bajerkiem co przynisósł new bios było zniknięcie opcji Stan wstrzymania w windows XP (znaczy jest ale nie dostępna) . Hehe śmieszne to ale prawdziwe. I teraz moje pytanie: WY TEŻ TAK MACIE ???? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Mam tą płytke i jade na biosie od Kuniberta (full RAID) i czytam, że dłuuuuuugo nie zmienię. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Wie ktoś jak się nazywa opcja w dosie co pozwala kompoi przejść w stan spoczynku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Witam mam taką płytę te opcje żeczywiście znikają i to już w biosać bodajże 3.5( te w pnp/pci) bios protection zostało usunięte celowo(np po to abyś nie próbował upgrade'u z włączoną tą opcją bo czasami mogło to się skończyć przykrością - patrz asus P2B) Jak wgrywasz bios normalnie a nie przez live bios to na stronie MSI masz tabelke ze wszystkimi biosami i opisanymi zmianami, niestety nic nie ma o znikających opcjach PNP/PCI do Analfabety wnioskuję że nie jest to firmowy bios mógłyś napisać skąd go(lub podobne z dużą ilością manualnych ustawień) można zassać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Biosik od Kuniberta o którym pisałem dodaje jedynie obsługę FullRaid (zamiast Lite), co pozwala na ustawienie rozmiaru klastra czy coś takiego. W każdym bądź razie znajdziesz na http://kunibert.50megs.com (niestety coś niedziała :() Poza tymw samym Biosie do płyty nic nie wnosi nowego ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Witam mam taką płytę te opcje żeczywiście znikają i to już w biosać bodajże 3.5( te w pnp/pci) bios protection zostało usunięte celowo(np po to abyś nie próbował upgrade'u z włączoną tą opcją bo czasami mogło to się skończyć przykrością - patrz asus P2B) Jak wgrywasz bios normalnie a nie przez live bios to na stronie MSI masz tabelke ze wszystkimi biosami i opisanymi zmianami, niestety nic nie ma o znikających opcjach PNP/PCI do Analfabety wnioskuję że nie jest to firmowy bios mógłyś napisać skąd go(lub podobne z dużą ilością manualnych ustawień) można zassać. NO to wszystko jasne. Ja niezmieniałem biosa już dano, jakoś zaniedbałem to :D . Teraz tylko problem z tym stanem spoczynku :/ Ktoś wie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ja przy upgrade nie miałem errorów i wszystko jest spoko ale sprawdzę te opcję i dam znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Errory wystąpiły tylko i wyłącznie z mojej winy. No cóż głupota nie boli... przynajmniej nic nie czułem :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...