Artur.M Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Uczę się obsługi mysql wykorzystująć c++. Korzystam z nagłówków i bibliotek dołączonych przez twórców Dev-cpp. Dołączony był też przykładowy prgram, który łączy się z baza i wyświetla wyniki. Przepisałem go i dostosowałem do mojej bazy. NIestety wyskakuje mi błąd. Jednak nie podczas kompilacji tylko już samego korzystania z mysql. Inicjializacjia, łączenie i wybranie odpowedniej bazy przebiegają bez probelmu. Błąd dopiero powstaje w momencie kiedy chcę się odowołać do danych rekordów danej tabeli. if(mysql_query(myDatabase,"SELECT * admins") != 0) { printf("Wystapil blad podczas pruby wywolania mysql query \n"); mysql_close(myDatabase); system("PAUSE"); return 0; }Czy wiecie moze co robię źle. Jeżeli potrzebny będzie cały kod to dajcie znać wkleję go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) co do zapytania to chyba powinno wygladac tak: SELECT * from admins Edytowane 21 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Tat też prubowałem (bo mi też się wydaje że tak powinno być ale w przykladowym programie który tez nie wiedzieć czemu nie działa tak było napisane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 tak było napisanejakis blad, na moje uzywalem kiedys mysql do pracy dyplomowej i w zapytaniach na pewno bylo from a skoro nie dziala to nie wiem dlaczego :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) ale w tej pracy dyplomowej używałeś języka c++ czy może php? Edytowane 21 Października 2005 przez Artur.M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 robilem sklep internetowy wiec apache + php + mysql ale uzywalem tez troszke kiedys mysql i delphi i tam rowniez bylo z from a poza tym to chyba nie ma roznicy jaka platforma zapytania dla tej bazy sa raczej te same Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Uporałem się z tym. Nie wiem czemu wyskakiwał błąd. Oże to winna biblioteki. W każdym razie ściągnołem inną i pod tym względem działa dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...