Dog Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Mam pytanko...gdzie najlpiej umiescic chlodnice w big towerze...szukalem na forum, ale jakos nie znalazlem. Chodzi o te chlodnice z wiatrakiem 12 na gorze dostepna np. w discotech...za 189zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Mam pytanko...gdzie najlpiej umiescic chlodnice w big towerze...szukalem na forum, ale jakos nie znalazlem. Chodzi o te chlodnice z wiatrakiem 12 na gorze dostepna np. w discotech...za 189zł Ta chlodnica jest raczej kiepska, nagrzewnica miedziana(!) nada sie znacznie lepiej no ale jesli juz musisz ta, to w zasadzie wazne jest tylko tyle, zeby miala dostep do "swiezego" chlodnego powietrza z zewnatrz obudowy. Jednak nad zasilaczem wciagajacej powietrza do srodka umieszczac nie ma sensu, bedzie uzywala czesci powietrza nagrzanego przez zasilacz (nawet jesli zasilacz dasz nad nia,albo wlot powietrza do nagrzewniczki zrobisz od gory). Nie wiem czy ci wejdzie, ale najlepsze miejsce do z przodu na dole (jak wyrzucisz/skrucisz koszyk 3.5" da rade, bez koszyka masz pewnie cos kolo 28cm wysokosci), wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>aca do srodka, jednak musisz jej zapewnic swobodny wlot, slowem dziura/dziurki w przednim panelu. Wtedy bedzie najwydajniej (cieple powietrze sie unosi, na dole jest wiec to zimne). Jesli ci to nie pasuje, wowczas nad zasilaczem wyciagajaca powietrze na zewnatrz, do gory czy do tylu - nie ma wiekszego znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Dzieki za posta...a jak inna chlodnica to ktora (tylko taka, zeby sie zmiescila w budzie)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 .. ze szrotu ;] Radze poszukac miedzianej nagrzewnicy [miedziany blok ci nie bedzie korodowal] Ja w sumie glowilem sie z tym pol miesiaca .. ale wreszcie mam ;] z polonusa .. prawie nowka .W motoryzacyjnym nowe nagzrewnice sa tansze i wydajniejsze .Tylko wiecej problemow z mocowaniem. Co do tej z discotechu . Mozesz na przednim panelu , na dole , lub nad zasilaczem / pod .. byle by nie blokowac wlotu powietrza do zasilki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Dzieki za posta...a jak inna chlodnica to ktora (tylko taka, zeby sie zmiescila w budzie)? Nie dziekuj, po to tu siedzimy. Troszke zes sie spoznil, wlasnie poszlo zamowienie do dangerdenu, tam maja fajne male (15x18x5cm) miedziane nagrzewniczki (110PLN sztuka nas wyszlo). Mozesz poprubowac na zlomach, ale jesli chcesz miec zasilacz tam gdzie jest oryginalnie i koszyk 3.5" podobnie, to raczej przecietnej nagrzewnicy samochodowej nie wcisniesz (maja ok 27-28cm dlugosci). Nagrzewnica musi chociaz miec miedziane rurki (finy moga byc obojetne, byle woda nie miala stycznosci z niczym innym jak tylko z CU, dla ukladow z blokami z miedzi naturalnie), bo inaczej bedzie ci to korodowalo (nagrzewnica i blok - jesli z blok z miedzi a nagrzewnica z al dajmy na to). Sa jakies male chlodnice do motocyklow, ktore ponoc sa miedziane. Nowa miedziana w sklepie widzialem za 200PLN, miala calkiem rozsadne rozmiary (cos 25cm dlugosci), ale moze sa inne (tansze), nie wiem, nie spotkalem sie. Ta z discotecha nie grzeszy wydajnoscia niestety, szkoda na nia pieniedzy, bo tak wlasciwie to jedyne co wartosciowe w niej, to wiatrak i grill :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 A widzieliscie nagrzewnice od Atu+?? To dopiero jest cacko. Jest cala miedziana i ma prawie tak geste uzebrowanie jak aluminiowe nagrzewnice. Tylko ta cena (nowa 240zl :( ) trze takiem poszukac na szrotach. Dobra tez jest od opla kadetta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 mam wlasnie z atu+ to znaczy bede mial w poniedzialem.Prawie nowa , ponoc nie uzywana .To lekkie ryzyko kupowac via allegro. swoja droga widzialem kiedys cos takiego nagrzewniczka prawie identycznado tej z dangerdenu za 50 zeta ... nie licytowalem .. a szkoda .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Dzieki za posta...a jak inna chlodnica to ktora (tylko taka, zeby sie zmiescila w budzie)? Nie dziekuj, po to tu siedzimy. Troszke zes sie spoznil, wlasnie poszlo zamowienie do dangerdenu, tam maja fajne male (15x18x5cm) miedziane nagrzewniczki (110PLN sztuka nas wyszlo). Mozesz poprubowac na zlomach, ale jesli chcesz miec zasilacz tam gdzie jest oryginalnie i koszyk 3.5" podobnie, to raczej przecietnej nagrzewnicy samochodowej nie wcisniesz (maja ok 27-28cm dlugosci). Nagrzewnica musi chociaz miec miedziane rurki (finy moga byc obojetne, byle woda nie miala stycznosci z niczym innym jak tylko z CU, dla ukladow z blokami z miedzi naturalnie), bo inaczej bedzie ci to korodowalo (nagrzewnica i blok - jesli z blok z miedzi a nagrzewnica z al dajmy na to). Sa jakies male chlodnice do motocyklow, ktore ponoc sa miedziane. Nowa miedziana w sklepie widzialem za 200PLN, miala calkiem rozsadne rozmiary (cos 25cm dlugosci), ale moze sa inne (tansze), nie wiem, nie spotkalem sie. Ta z discotecha nie grzeszy wydajnoscia niestety, szkoda na nia pieniedzy, bo tak wlasciwie to jedyne co wartosciowe w niej, to wiatrak i grill :( albo ja jestem już zbyt zmeczony dzisaj 22H pracy albo nie doczytałem jaką kupilem hehhe ale lamer ze mnie ktoś mi wytłumaczy sorki za off topik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Dzieki za posta...a jak inna chlodnica to ktora (tylko taka, zeby sie zmiescila w budzie)? Nie dziekuj, po to tu siedzimy. Troszke zes sie spoznil, wlasnie poszlo zamowienie do dangerdenu, tam maja fajne male (15x18x5cm) miedziane nagrzewniczki (110PLN sztuka nas wyszlo). Mozesz poprubowac na zlomach, ale jesli chcesz miec zasilacz tam gdzie jest oryginalnie i koszyk 3.5" podobnie, to raczej przecietnej nagrzewnicy samochodowej nie wcisniesz (maja ok 27-28cm dlugosci). Nagrzewnica musi chociaz miec miedziane rurki (finy moga byc obojetne, byle woda nie miala stycznosci z niczym innym jak tylko z CU, dla ukladow z blokami z miedzi naturalnie), bo inaczej bedzie ci to korodowalo (nagrzewnica i blok - jesli z blok z miedzi a nagrzewnica z al dajmy na to). Sa jakies male chlodnice do motocyklow, ktore ponoc sa miedziane. Nowa miedziana w sklepie widzialem za 200PLN, miala calkiem rozsadne rozmiary (cos 25cm dlugosci), ale moze sa inne (tansze), nie wiem, nie spotkalem sie. Ta z discotecha nie grzeszy wydajnoscia niestety, szkoda na nia pieniedzy, bo tak wlasciwie to jedyne co wartosciowe w niej, to wiatrak i grill :( albo ja jestem już zbyt zmeczony dzisaj 22H pracy albo nie doczytałem jaką kupilem albo nie dodałeś kosztów przesyłki bo wysło ok 170 ale za to za jaka zaaaajebistą (moder. sorki ale to nie przeklenstwo poprostu sie ciesze ) za off topik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 mam wlasnie z atu+ to znaczy bede mial w poniedzialem.Prawie nowa , ponoc nie uzywana .To lekkie ryzyko kupowac via allegro. swoja droga widzialem kiedys cos takiego nagrzewniczka prawie identycznado tej z dangerdenu za 50 zeta ... nie licytowalem .. a szkoda .. A masz linka do tej aukcji? Podaj jeśli są zdjęcia albo chociaż wymiary. Bo mnie osobiście to by sie przydała taka 16x16x5 albo mniejsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 albo ja jestem już zbyt zmeczony dzisaj 22H pracy albo nie doczytałem jaką kupilem albo nie dodałeś kosztów przesyłki bo wysło ok 170 ale za to za jaka zaaaajebistą (moder. sorki ale to nie przeklenstwo poprostu sie ciesze ) za off topik Nagrzewniczka kosztowala nas 110PLN, koszty przesylki natomiast to kwestia odrebna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...