Peter Mayer Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam Mam problem. Od kilkunastu minut bezskutecznie próbuję przegrać pliki z jednego dysku na drugi. Pierwszy dysk to Maxtor 160 Gb podzielony na 3 partycje. Drugi to Samsung 40 GB podzielony na dwie partycje. Próbuję skopiwać pliki z jednej z partycji pierwszego dysku (ale nie systemowej) na partycję na drugim dysku. Próbowałem już kilka razy i za każdym razem dzieje się to samo. Po rozpoczęciu kopiowania po kilku lub kilkunastu sekundach komputer się po prostu wyłącza. Jeden raz spróbowałem skopiować mały plik (ok 2 MB) i udało się. Ale kiedy próbuję większe robi to samo - wyłącza się. Dyski podpięte są do dwóch kanałów, na obu jako master. Może ktoś mi pomoże i podpwoie co to może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Prawie napewno to wina zasilacza. Napisz jaki masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Mayer Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Hehe, nie wiem, msiałbym kompa wyciągać, ale prawie na pewno codegen, czy jak to się pisze, jak w większości obudów. Hmmm, mówisz, że zasilacz. Ale ja oprócz tych dwóch dysków nie mam aktualnie podłączonych innych napędów. A np. wczoraj miałem podłaczony inny dysk, tzn. 15 gigowy i wszystko było bez problemów :/ aha, ale jak nic nie kopiuje to nie ma problemu, teraz są oba dyski podłączone i nic Edytowane 25 Października 2005 przez Peter Mayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Jesli Codegen to tymbardziej.. radze to wymienic, jak Ci sprzet mily. Wylaczanie sie kompa to raczej typowy objaw problemow z zasilaczem, nic innego mi pod to za bardzo nie pasuje. Nie zebym Cie straszyl, ale zasilacz jak pada to lubi ze soba kogos zabrac do grobu, a tego chyba bys nie chcial. A to, ze dzialal z innym dyskiem nic nie znaczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Mayer Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Jesli Codegen to tymbardziej.. radze to wymienic, jak Ci sprzet mily. Wylaczanie sie kompa to raczej typowy objaw problemow z zasilaczem, nic innego mi pod to za bardzo nie pasuje. Nie zebym Cie straszyl, ale zasilacz jak pada to lubi ze soba kogos zabrac do grobu, a tego chyba bys nie chcial. A to, ze dzialal z innym dyskiem nic nie znaczy.. 1718907[/snapback] dzięki za odp. pomyślę, choć dobre zasilacze drooogie są :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Nikt Ci nie kaze od razu kupowac takiego za 400zl. Do 100zl mozna kupic nienajgorszy zasilacz (np. jakis Modecom wyprodukowany przez FSP), a chyba lepiej wydac profilaktycznie tyle, niz za tydzien, czy miesiac a moze dluzej plakac nad strata polowy sprzetu. Wtedy to juz napewno tanio nie bedzie. Jest szansa, ze padnie tylko zasilacz i nie wezmie ze soba nikogo, ale chyba takiej rosyjskiej ruletki nie lubisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurrin666 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Niekoniecznie zasilacz, zmienilem go a dysk i tak padl...... fakt codegen megabajt nie sa dobrymi zasilaczami teraz mam mode com 350teczke ale mam tez maxtora 160 gb to drugi dysk tego producenta ktory mi padl ( dostalem wzamian za poprzedniego gwarancja czytac post hardwin'a) tam przedstawilem problem. Pozdrawiam! Edytowane 26 Października 2005 przez hurrin666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...