Spookie Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Tak jak w temacie dyski to 2 x Samsung 160 GB SATA2 płyta chwilowo Asus K8N. Aktaulnie system odpalam z dysku IDE... Co mam ustawić aby mieć ten RAID 0 ? Czy jak zmienie płyte główną to będe musiał robić wszystko od początku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 A manuala to rzeczywiscie tak ciezko sie czyta ? :rtfm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Przeczytałem ale za bardzo nie skapowałem :P Jak ktoś by mi to tak bardzieł "łopatologicznie" wyjaśnił to byłbym bardzo wdzięczny. :) Jedyne co wiem to 1. Mam coś przestawić w biosie ale konkretnie niewiem co. 2. Podczas instalacji Windowsa mam wcisnąć F6 i zainstalować jakieś tam sterowniki z dyskietki ale niewiem z kąd mam ORT: ORT: w z i ą ś ć (wali sie forum) te sterowniki. To tyle... :mur: EDIT: ...już w biosie sobie poradziłem ale w instrukcji jakoś inaczej to wyglądało... W biosie wystarczyło dać RAID mode Enable wybrać kanały [dyski] które trzeba złączyć potem już wyskoczyło okenko [F10] z trybem RAIDu był opcje: stripping RAID 0[połączenie 2 dysków w jeden ale ich pojemność się sumuje],mirroring RAID 1 [połączenie 2 dysków w jeden są odbiciem siebie ], stripe mirroring RAID 0+1 i spanning to RAID 5 ? [do tego trzeba 3 HDD czy jak ?] Dobra kwestje biosu mam już za sobą... Teraz jak zainstalować system aby to chodziło szybko ? // wiem że tutaj podczas instalacji trzeba wcisnąć F6 i zainstalować sterowniki do SATA,RAID ? tylko z kąd je ORT: ORT: w z i ą ś ć czy już może nic nie trzeba i wystarczy zainstalować normlanie windowsa i już wszystko bedzie wszystko śmigało ? Edytowane 26 Października 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ponawiam pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Przeczytaj to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...