Matioo9 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 płyta Asus P4GPL-X Intel 915PL jest jedną z niewielu płyt z socketem 478 z technologią pci-e x16 czy warto ją kupić?? czy obsługuje wszystkie karty graficzne?? a nie tak jak płyty gigbyte czy asroka pod ten soket tylko niekture?? czy ma duże możliwości o/c?? jesli ktoś z was ma tę płyte to niech napisze z jaką grafą mu chodzi!! ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) raczej wszystkie karty powinny działać (wkońcu chipset intela) co do podkrecania: ta płta nie ma blokady na pci, wiec jak podkrecisz to posypie sie kontroler dysków sata, a potem ide, sieć, dzwiek i wiele innych edit: Ile ty załozyłeś tematów na ten temat?? Edytowane 26 Października 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExcaliburPL Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) co do podkrecania: ta płta nie ma blokady na pci, wiec jak podkrecisz to posypie sie kontroler dysków sata, a potem ide, sieć, dzwiek i wiele innych 1720568[/snapback] Z kad taka informacja ? Mam tę płytę kilka dni i ma dobra funkcje w BIOS do podkręcania. Właściwie czego tam brakuje ? Jesli chodzi o karty graficzne to ja mam ASUS7800GTX .. i karta mało nie wyskoczy z kompa :D Poważnie mówiąc to bardzo dobra i stabilna płyta, polecam. Wszystko chodzi stabilnie i O/C tez ma przyzwoite. Jedyna niedogodnośc dla tych co chca przenieść stare bebechy na płytę z PCI-E to to że ma tylko jedno gniazdo na IDE (ATA) a aż 4 na S-ATA. Jak ktoś ma kilka dysków i CD/DVD to musi szukac przejściówki S-ATA -> IDE (ATA). Widziałem na allegro po 25 zł. Edytowane 30 Października 2005 przez ExcaliburPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Mam tę płytę kilka dni i ma dobra funkcje w BIOS do podkręcania. Właściwie czego tam brakuje ? 1726342[/snapback] tzn? jeśli za dobre funkcje uważasz mozliwość zmiany fsb, timingów pamieci, vcore i vram to fajne... ale to mają wszystkie płyty. jak juz napisałem. ta nie ma blokady pci, wiec dużo sie nie pokreci (przy zachowaniu stabilości) jednakże jest to bardzo dobra płyta jeśli sie nie a zamiaru podkrecać w sposób drastyczny, ma sie procka na 478 i chce sie pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 tzn? jeśli za dobre funkcje uważasz mozliwość zmiany fsb, timingów pamieci, vcore i vram to fajne... ale to mają wszystkie płyty. jak juz napisałem. ta nie ma blokady pci, wiec dużo sie nie pokreci (przy zachowaniu stabilości) jednakże jest to bardzo dobra płyta jeśli sie nie a zamiaru podkrecać w sposób drastyczny, ma sie procka na 478 i chce sie pci-e Hmmm, właśnie się zastanawiam nad jej zassaniem i mnie troszkę zmartwiłeś :( A jakie są jeszcze alternatywy? (są wogóle jakieś warte uwagi?) oprócz tej płyty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 jak chcesz s478 i pci-e to niemasz zabardzo alternatywy (może abit, ale raczej na tymsamym chipsecie, czyli bez różnicy...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...