PolyCount Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Witam mam zamiar zakupic jeden z nizej zamieszczonych radiatorow , jako ze nieznalazlem zadnego testu odnosnie tych radiatorow pytam was o wasze zdanie , doswiadczenie opinie. Pierwszy : Thermalright XP-90 Copper Intel / AMD64 Drugi: Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe Zamierzam to zalozyc na plyte:DFI LanParty nF4 SLI-DRDFI LanParty nF4 SLI-DR A procek na plycie ma byc taki : AMD Athlon 64 X2 3800+ Zamierzam troche go przekrecic jesli da rade :). Zestaw glownie bedzie wykorzystywany do grafiki 3D, rendering etc. A wlasnie czy mi ten wentyl woqule wejdzie do obudowy Chieftec DA-01B-D Dzieki za wszelka pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 a nie lepiej za te pieniądze kupić big typhona lub ninje ciszej i wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Nija - mam od wczoraj (w kompie brata). Narazie testy bez obciążenia (jeszcze niec nie jest zainstalowane...) ponieżej 40st C. Mocowanie trochę uciążliwe, ale jak ktoś wie jak to zrobić to se poradzi :) Ninja wygląda jak mamut. po zainstalowaniu wentylatora 120mm odległość od karty graficznej wynosi 1-2cm, a gdyby cooler był odrobinkę większy nachodziłby jeszcze na pamięci (Płyta normalna ATX Abita). Dobrze trzyma się płyty ale prz montażu bałem się, że ją zgniotę :D (naszczęście Athlony64 mają osłonięty rdzeń...) Jak wspomniałem - wydajnosć bardzo dobra, ale jeśli nie masz obudowy Big tower to kiepsko (od biedy Midi może być...). Po zamontowaniu Ninjy mogą być problemy z montażem innych rzeczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Witam dzieki za propozycje :) . Obudowe mam Big tower Chieftec DA-01B-D mam nadzieje ze nie bedzie problemow z montazem wlasnie te wszystkie wydajne radiatory/wentylastory porazaja wielkoscia . Troche sie tez boje wlansie jak to bedzie z montazem , te klocki sa spore i ich waga tez jest spora .. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...