Skocz do zawartości
lian-li

Dziwne Zachowanie Kingmaxow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś sie zarejestrowałam na tym forum, bo liczę na pomoc fachowców :lol:

Otóż mój problem polega na tym, ze nie mogę przekroczyć magicznej bariery 200 mhz.

Maksymalnie to 192 mhz, już drugi dzień walczę i nic, testowałam biosy 17, 18 oraz modowany.

Jedyny stabilny wynik (4h primem i pomyślne super pi i goldmemory) to 2.7 ghz na 266 mhz przy (1,67)

Jeśli chodzi o cos powyżej 200mhz to pojawia sie niebieski ekran z opisem:

xxx STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x8052D914,0xF6744820, 0x00000000)

ZRZUT PAMIĘCI

Kingmaxy w zielonych radiatorach, nie jestem zbytnim fachowcem, abym mogla dac glowe czy BGA lub TSOP

Moja konfiguracja to :

AMD Opteron 144

Abit AN8 Ultra

2x DDR Kingmax Hardcore 512MB DDR-500

Może cos źle robie, będę naprawdę wdzięczna za każda wskazówkę !!!

Jest to blizniaczy post do tego w "Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba te błędy sa związane z płyta główna, ponieważ kolega przełożył Venice i jest to samo, a nawet gorzej, ponieważ teraz wszystko jest na auto, a zwiechy mimo to pojawia sie, już nie mam siłki. Co Mogę zrobić aby stwierdzić czy to wina płyty głównej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie dawaj na AUTO tylko na by SPD...AuTO to badziewie..na auto moje ramy na wogole nie chca isc..a na recznych sam zobacz ;] no i sprobuj htt200&div200

Jeśli możesz wytłumacz mi łopatologicznie cos jak ustawić, będę wdzięczna, jak podziałam to dam od razu znać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi